Topspillerne vælger Badmintonligaen fra

Loading

Flere spillere fra forbundstræningen i Brøndby spiller ikke med i Danmarks bedste badmintonrække. Grunden til dette er ifølge en af Danmarks bedste spillere, Viktor Axelsen, der ikke selv deltager i Badmintonligaen, at programmet er for stressende for ham. Det kan ændres, fortæller han.

Det er den bedste badmintonrække i Danmark, og man kunne derfor også forvente at se alle de bedste spillere i aktion i en klub, men sådan er virkeligheden ikke. For selvom topnavne som Carsten Mogensen, Joachim Fischer og Christinna Pedersen alle spiller i Badmintonligaen, spiller andre danske topnavne, som Viktor Axelsen og Jan Ø. Jørgensen, Mathias Boe og Mads Kolding, ikke med.

I Viktor Axelsens tilfælde handler det om, at det for ham er en stressfaktor med de kampe, som Badmintonligaen vil tilføre hans turneringsprogram.

– Ugerne blev, i gåseøjne, ødelagt af holdkampene, fortæller Viktor Axelsen til podcasten Serve and Smash.

Den 23 årige singlespiller fortæller også, at det nemt kan blive en stressfaktor med de mange kampe specielt, hvis han lige har været to uger i østen.

Færre hold
Axelsen lægger hellere ikke skjul på, at han ville ønske, at den danske liga var bygget op med langt færre hold.

– Jeg synes virkelig, der er mange kampe. Der er også mange lidt ligegyldige kampe. Jeg synes, det kunne være langt federe for alle, hvis der var langt færre kampe, langt færre hold, og at de kampe så blev hypede helt vildt, siger han.

Dermed lægger Viktor Axelsen op til, at strukturen i Badmintonligaen laves om, så det bliver mere overkommeligt for spillerne på internationalt niveau og mere tilskuervenligt for interesseret.

Strukturen i Badmintonligaen bliver ikke lavet om i denne sæson, hvor der er semifinaler den 21. marts. Til næste sæson introduceres Challenge Cup, hvor der vil spilles holdkampe i Danmark over en kortere periode, og væsentlig færre kampe end der spilles i Badmintonligaen. Her er det forventet at alle de danske topnavne er med, men det ændrer formentlig ikke på hvor mange af dem man vil se spille med om DM for hold, som stadig vil være Badmintonligaen.

Kilde: Serve and Smash podcast

Læs også

Badminton i verdensklasse i Brøndby Hallen!

I går var vi 12-14 tilskuere, der helt gratis så verdensklasse badminton på tæt hold. …

3 Kommentarer

  1. Fedt, sÃ¥ fÃ¥r supermotionisterne noget tv-tid…..meine güte😂😂

  2. Selvom det er forståeligt, at Viktor Axelsen prioriterer Badmintonligaen fra, så synes jeg, at han i fremtiden bør genoverveje om han ikke skal spille med i den.
    Viktor har selv tidligere berettet om, at et af hans helt store minder ligaminder, var da han mødte Peter Gade foran sit hjemmebanepublikum i Odense. Der skal Viktor så huske på, at for de unge (yngre) spillere vil det være en fantastisk mulighed at møde Jan eller Viktor i ligaen. Dermed kan han være med til at give noget tilbage til ligaen ved at møde de unge upcoming-talenter.

  3. det er lort

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.