Lee Chong Wei kommer med opfordringer til sin mulige efterfølger

Opfordring fra Lee Chong Wei

Loading

Den malaysiske badmintonstjerne Lee Chong Wei har mere eller mindre valgt sin efterfølger. Den 32-årige malaysier er overbevist om, at den tidligere ungdomsverdensmester Zulfadli Zulkiffli har, hvad der skal til for at nå helt til tops i badminton.

– Men Zulfadli vil kun blive god nok, hvis han slutter sig til BAM (Badminton Association of Malaysia). Han gjorde det godt ved sit første VM i sidste uge, men han er nødt til også at kigge fremad, siger Lee Chong Wei til den malaysiske avis The Star.

Bedre muligheder hos BAM
Zulfadli Zulkiffli er 22 år og ligger efter VM nummer 35 på verdensranglisten. Han bliver trænet af sin far, Zulkiffli Sidek, og blev i 2011 ungdomsverdensmester efter at have slået Viktor Axelsen i finalen.

Lee Chong Wei tror ikke på, at han vil udvikle sig nok til at vinde medaljer ved VM og OL, hvis han fortsætter med at træne hos sin far.

– Hvis han vil vinde VM- eller OL-medaljer, bør han overveje at slutte sig til forbundet, for der vil han kunne udvikle sig mere, siger Lee Chong Wei.

De fleste topspillere i Malaysia spiller hos forbundet, hvor der ifølge Lee Chong Wei er bedre sparringspartnere, bedre træningsfaciliteter og flere chancer for at bryde endeligt igennem.

– Zulfadli er stadig kun 22 år, men tiden løber fra ham. Kento Momota fra Japan er 20 og ligger nummer 4 i verden. Han var også i semifinalen ved VM i Jakarta, er et af de argumenter Lee Chong Wei bruger.

Om sin egen fremtid
Om sig selv siger Lee Chong Wei, at han igen fejlede ved et VM, men at han er nødt til at blive ved med at kæmpe. Hans fokus i de næste måneder vil være at samle flere points til verdensranglisten, som han nu ligger nummer 28 på. Han erkender, at Chen Long, Kento Momota, Jan Ø. Jørgensen og K. Srikanth er store udfordringer på hans vej mod en OL-medalje i Rio de Janeiro, men først og fremmest skal han naturligvis lige kvalificere sig.

– Nu vil jeg analysere min præstation ved VM sammen med mine trænere Hendrawan og Morten Frost, og så vil jeg koncentrere mig om at få points i de kommende turneringer Japan Open og Korea Open, lyder det slutteligt fra Lee Chong Wei.

Kilde: The Star

Læs også

Hongkong Open: Bliver fjerde gang lykkens gang for Kolding og Conrad?

I denne uge risikerer Mads Kolding og Mads Conrad at møde deres landsmænd Mathias Boe …