Foto: @ Annette Vollertzen

To store badmintontalenter er bedste venner

Loading

Rasmus Gemke fra Højbjerg og Anders Antonsen fra AB Aarhus har kendt hinanden hele livet efter at de har gået i folkeskole sammen.

De har derfor et meget tæt forhold til hinanden, hvor der både er plads til sjov og spas men også intens konkurrence.

I dag er styrkeforholdet mellem de to spillere meget tæt. Det har det dog ikke altid været. Anders Antonsen var den første der startede til badminton i AB Aarhus af de to men Rasmus Gemke startede kort tid efter. Dengang var Anders Antonsen den bedste af de to mens Gemke hele tiden prøvede at slå Antonsen af tronen.

Styrkeforholdet ændrede sig dog, da Gemke begyndte at få meget fysik mens Antonsen haltede efter på det punkt.
Det store højdepunkt for Gemke var tilbage i februar hvor det lykkedes for ham at komme hele vejen til semifinalen ved DM.
Antonsen har haft en rigtig god sæson i Badmintonligaen, hvor han har vundet hele 7 ud af 8 herresingler mod flere på papiret bedre modstandere.

Konkurrerer om alt
Efter at Gemke skiftede til Højbjerg er de to venner blevet større konkurrenter på badmintonbanen. Det er dog ikke kun på badmintonbanen de duellerer og et nederlag for en af de to kan være til at føle på.

– “Vi kan sagtens have dage, hvor vi nærmest hader hinanden. Men vi skal jo træne, og så finder vi som regel sammen igen, men stemningen kan godt være presset”, siger Rasmus Gemke.

Selvom konkurrencen er stor bruger de to spillere også hinanden til at spare og give hinanden konstruktivt feedback. Det er med til at optimere begge deres spil.

– “Vi ved godt, at vi er større konkurrenter nu, efter Rasmus er skiftet. Så på den måde ved vi også godt, at vi har sindssygt meget brug for hinanden. Vi står jo sammen hver dag, så hvis jeg har en dårlig dag, og ikke giver mig fuldt ud, så kan Rasmus godt se det, og så taber jeg. Det kan vi ikke bruge til noget. Så vi er konkurrenter, men vi bliver nødt til at være bedre træningskammerater, og hjælpe hinanden”, siger Anders Antonsen.

De to venner har endnu deres første møde i Badmintonligaen til gode men mon ikke det kommer snart.

Kilde: Stiften

/Anders Jensen/Badmintonbladet/

Læs også

Vendsyssel løb med bronzen på hjemmebane

I et noget mere spændende opgør end gårsdagens Guldmatch viste hjemmeholdet Vendsyssel ingen nåde, og …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.