Julie Finne-Ipsen. Foto @ Annette Vollertzen

Optakt til Portuguese International

Loading

En række danske badmintonspillere har i denne uge været så fornuftige at skifte det triste danske vejr ud med sydens sol. De rejser nemlig til Portugal for at spille den 51. udgave af Portuguese International, der afvikles i byen Caldas da Rainha små 50 km nord for Lissabon.

Turneringen er som International Series en anden kaliber end All England, som der er stor fokus på i denne uge, og præmiepengene er også noget lavere; 6.000 USD lyder de samlede præmiepenge på. Sidste år blev det til fire danske tredjepladser i turneringen.

Af de 10 danskere, der stiller op i Portugal, er det kun Mikkel Mikkelsen, der skal i kamp torsdag, hvor kvalifikationen til hovedturneringen spilles. Her skal han op mod Joonas Korhonen fra Finland i første kamp, en spiller, som ligger lige over Mikkelsen på verdensranglisten, men som danskeren har slået en enkelt gang før på finsk grund i 2013. Der venter Mikkelsen tre kampe i alt, før han forhåbentlig træder ind i hovedturneringen fredag.

Victor Svendsen skulle oprindelig også have været igennem kvalifikationen, men på grund af afbud fra andre spillere, er han flyttet direkte til hovedturneringen. Hvem han skal møde i første runde har vi ikke overblik over endnu, da programmet ikke er opdateret på internettet endnu. Tre spillere har meldt afbud til herresingle; Kai Schäfer fra Tyskland, Felix Burestedt fra Sverige, og Kari Gunnarsson fra Island. Hvilken af de tre spilleres plads, Victor sættes ind på, afventer vi stadig.

Seedede damer
I damesingler har vi tre spillere med, og de er allesammen seedede. Mia Blichfeldt, der kan fejre, at hun igen er tilbage i top 100 på verdensplan (det var hun også en uge i oktober 2015), er 5.-seedet og møder Julie Macpherson fra Skotland i sin første kamp. Skotten er nr. 233 i verden og bør ikke volde Mia de store problemer. I kvartfinalen står Mia til at møde førsteseedede Chloe Magee fra Irland.

Julie Finne-Ipsen er 7.-seedet og møder en kvalifikationsspiller i første runde. Da der er kommet et afbud fra svenske Elin Svensson, står det allerede klart, at Julies modstander bliver Ines Pardilho fra Portugal. Hendes modstander i kvalfinalen er nemlig blevet flyttet til hovedturneringen på grund af andre afbud. Hvis Julie holder sin seedning og når kvartfinalen, møder hun formentlig den andenseedede Chiew Sien Lim fra Malaysia der.

Endelig har vi Sofie Holmboe Dahl, der er 8.-seedet, og hun får Badmintonliga-modstand i første runde. Hun møder nemlig finske Sonja Pekkola, der spiller for Team Skælskør-Slagelse. De to mødtes senest, da Gentofte var på besøg hos TSS, og her trak Sofie det længste strå med en sejr i to sæt. Lever Sofie også op til sin seedning, får hun formentlig også malaysisk modstand i kvartfinalen i form af fjerdeseedede Yin Fun Lim.

Tre enkelte i double
Vi har tre par med i doublerne – et par i hver kategori. Hos herrerne er det Mathias Bay-Smidt og Frederik Søgaard, der skal kæmpe for de rød-hvide farver. De møder et portugisisk par fra kvalifikationen i første runde, og i en eventuel anden runde står den på nordisk opgør, når Fredrik og Jesper Kristensen fra Norge står klar.

Ud over damesingle stiller Julie Finne-Ipsen også op i damedouble med Rikke Søby. De to får engelsk modstand i første runde, når Chloe Birch og Sarah Walker byder op til fjer, og vinder pigerne den kamp, står den på lokale modstandere i anden runde.

Til sidst har Mikkel Mikkelsen rottet sig sammen med Mai Surrow i mixdouble, og de er oversiddere i første runde. I anden runde møder de vinderne af et opgør mellem et finsk og et portugisisk par.

Sidste år blev Mette Poulsen nummer tre i damesingle, mens Rene Mattisson/Tilde Iversen og Kasper Antonsen/Amanda Madsen blev treere i mixdouble. Kasper doblede sin tredjeplads i herredouble, hvor han spillede sammen med Oliver Babic. Vi krydser fingre for ny dansk succes i år.

Portuguese International spilles fra på torsdag med finaler på søndag.

Program til Portuguese International

Læs også

Glad Holmboe Dahl efter vellykket operation: I morgen skal jeg tilbage på banen igen

Velkommen til min blog. Mit navn er Sofie Holmboe Dahl, og jeg er 21 år. …