Overraskende storsejr til afbudsramt VEB-hold

Loading

Vendsyssel Elite Badminton leverede tirsdag aften sæsonens flotteste indsats, da holdet for øjnene af 440 tilskuere i Sæby Fritidscenter besejrede topholdet Solrød Strand med hele 7-2 og dermed også snuppede tre bonuspoint.


“Vi har måske drømt om en sejr på 7-2, men realistisk ville vi være glade for en sejr på 5-4, så det er et vildt resultat”, jubler VEBs cheftræner, Allan Kolbro Nielsen.

VEB avancerede med den store sejr til tredjepladsen inden sidste spillerunde på mandag. De fire bedste skal spille om DM-guld, men stillingen i top 5 er meget tæt. Kun seks point skiller nr. 1 og 5, og der spilles jo om 12 point i hver kamp, så alt kan ske. VEB møder på mandag Skovshoved, der ligger nr. fire, på udebane.Allan Kolbro Nielsen efterlyste kroatiske tilstande i Sæby Fritidscenter, som for første gang dannede ramme om en ligakamp i badminton, og det fik han faktisk. De veloplagte tilskuere gjorde reelt en forskel. Det erkendte Solrød-træner Jakob Poulsen.

“Jeg er meget imponeret over publikums opbakning. Det var tæt på kroatiske tilstande, og mine spillere var mærket af det”, vurderede en ærlig Jakob Poulsen efter kampen.

Allan Kolbro Nielsen:
“Det var helt fantastisk og lige, hvad vi håbede på, men det hænger jo også sammen med, at spillerne leverede det, som de gjorde i aften. Det fik publikum til at shine.”

Især i damedouble diskede VEB op med en gedigen overraskelse. Stjerneduoen Christinna Pedersen og Kamilla Rytter Juhl er optaget af Premier Badminton League i Indien, men i stedet gik Cheryl Seinen og Laura Sarosi ind og vandt 25/23, 23/21 over Emma Karlsson og Maiken Fruergaard, en af ligaens absolut bedste damedoubler.

Det havde ingen set komme. I andet sæt overlevede VEB-parret fire sætbolde. Ganske enkelt fantastisk.VEBs satsning med at rykke Zvonimir Durkinjak over i anden mixeddouble sammen med Debora Jille. som normalt kun spiller damesingle, blev også en succes. De vandt 21/17, 21/23, 21/18 over Maiken Fruergaard og Søren Gravholt.

“Vi ramte plet med vores holdopstilling, men det er selvfølgelig nemt at sige bagefter”, smilte Victor Svendsen.

Se alle kampens resultater her.

VEB har indtil videre tabt sine tre udekampe i denne sæson, mens alle tre hjemmekampe er blevet vundet. Vinder VEB med mindst 5-4 i Skovshoved er pladsen i FINAL4 hjemme.

“Det gør vi. Vi har, hvad der skal til, og vi har haft nogle gode snakke de seneste par dage. Det har tydeligvis hjulpet”, siger Jan Ø. Jørgensen.

Ud over Christinna Pedersen og Kamilla Rytter Juhl manglede VEB også Kirsty Gilmour mod Solrød. Skotten er ligeledes i Indien. Trioen er heller ikke med mandag aften i Skovshoved.


Michael Frederiksen

mif@kasano.dk
20774050


Vendsyssel Elite Badminton
DM-bronzevinder i 2007, 2017 og 2018

Læs også

Australian Open • Super 500 • 11.-16. juni 2024

LIVE på TV2 Sport fra kvartfinalerne fredag morgen kl 04.00…..og lørdag og søndag‼️🙏🏻✅🔝 Link til …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.