Rasmus Gemke gør comeback på den internationale scene.

Presset Højbjerg vil være danske mestre

Loading

Efter et Badmintonliga-grundspil med blot 1 point står Højbjerg Badminton Klub i en situation, hvor nedrykning til 1. division er et sandsynligt scenarie.

Dårlige resultater
Fra sæsonstart stod det klart, at målet måtte være overlevelse i den bedste række. Sidstepladsen i grundspillet gav ingen hjælp i den efterfølgende Ligakvalifikation, da det giver 0 point med over. Da de to første kampe mod Vendsyssel og Ikast tilmed gav nederlag, rækker 3 point mod KMB2010 ikke langt.

Formand Michael Locht giver til Århus Stifttidende følgende forklaring på den sløje pointhøst i sæsonen:

– Vi vidste godt fra starten af sæsonen, at der var en stor risiko for, at det ville gå, som det er gået. Målet var at undgå direkte nedrykning, men det projekt er blevet besværliggjort af skader til flere af vores profiler. Blandt andet har vores normale førstesingle, Morten Brødbæk, været ude med en skade siden efteråret, og Rasmus Gemke, der har taget over, har også været skadet, så bredden i truppen er blevet testet.

Mesterskabet skal til Århus
Desuagtet har Højbjerg sammen med den kommende cheftræner, Michael Kjeldsen, en ambition om at blive danske mestre inden for en overskuelig årrække på 5-7år.

– Jeg kan godt forstå, hvis man falder over den udtalelse, især med tanke på, at vi måske skal ned en tur. Det er naturligvis ikke noget, vi siger for sjov, men det skal nok mest opfattes som et statement. Michael Kjeldsen ved, at der er et godt fundament i klubben, så vi tror på, at vi på sigt kan lave noget godt. Udmeldingen er ikke et udtryk for tomme tønder, der buldrer, men Michael Kjeldens måde at gå all-in på, siger Højbjerg-formanden.

Læs også: Michael Kjeldsen bliver sportschef i Højbjerg

Fortsat muligheder
Højbjerg håb om forbliven i Badmintonligaen er i live, omend temmelig spinkelt. Det kræver, at århusianerne vinder deres resterende tre kampe, mens Ikast blot må vinde een. Afhængig af hvilket hold Vendsyssel kommer til at stille med, efter de sikrer sig Badmintonliga-pladsen, så kan det blive en dramatisk finale mod Ikast i sidste Ligakval-runde d. 17. april.

Se stillingen i Ligakvalifikationen.

Kilde: Århus Stifttidende

Læs også

Badmintonligaen: Sådan stiller holdene op til syvende runde

Opstillingerne til syvende runde i Badmintonligaen er nu klar. Runden spilles onsdag kl. 19.00. Stilling, …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.