Foto @ Team Storstrøm

Team Storstrøm godt igang: OL på væggen og stripminton i hallen

Loading

 

Udgivet første gang i BadmintonBladet den 15. august 2016 

Lørdag den 13. august kl 13.00 startede træningslejren i Vordingborghallen for en gruppe EMA spillere fra Herlufsholm, Nørre Alslev, Præstø, Stubbekøbing, Vordingborg fra vores område, samt Hvidovre, Skælskør, Ringsted og en enkelt fra Lyngby, som dog endte med at melde afbud på grund af en skade. 

24 unge, OL på væggen og stripminton i hallen. 

U15 landsholdstræner Rune Ulsing fra Hvidovre havde ansvaret i de første 3 timer, hvorefter hans klubkammerat Patrick Nielsen tog over indtil kl 19.00. 

Jeg var optaget af Team Storstrøms åbningsreception fra kl 13.13 i hallens entre og oplevede derfor intet af de første 3-4 timers træning. Da jeg senere delvist deltog i Patricks træning, var jeg vidne til en mindre skideballe til de unge. 

Efter Patricks mening gjorde spillerne ikke det, de var blevet bedt om, men forfaldt til rutineslagene og missede en udviklingsmulighed. Herefter tog Patrick positivhatten på igen. 

Det var en eftermiddagstræning med forventning om udvikling og på et højere niveau end det, spillerne fra vores område normalt tilbydes. Netop det er en af projektets formål – at tilbyde noget, som ikke fås i de enkelte klubber. 

Udvikling er et af Badminton Danmarks fire kerneværdier. De øvrige tre er Glæde, Oplevelse og Fællesskab og også de blev til fulde efterlevet. 

Fra venstre Bo Omøsegaard fra Badminton Danmark, Eva Sommer-Madsen fra Vordingborg Kommune, Per Damkjær Juhl og Suzanne Wittrock fra Team Storstrøm og Johan Vest fra DGISom nævnt var der samtidig reception i entréen. Den originale retro-talerstol fra 1951 blev betrådt af Vordingborg Kommunes Kultur-, Idræts- og Fritidsudvalgets formand, Bo Omøsegaard fra Badminton Danmark og Suzanne Wittrock og undertegnede fra Team Storstrøm. 

Symbolsk blev den røde snor klippet over og der blev serveret TS-kage og andet hjemmebag, mild boblevand og lokal most. Stor tak til alle fremmødte – DGI, Badminton Sjælland, byrådsmedlemmer, og medlemmer fra flere lokale klubber. Tak for at I var med til at fejre det med os. Det er altid dejligt og især motiverende at mærke opbakning. 

Efter spillernes aftensmad, som altid bliver leveret udefra af forældrene – udover morgenboller og rigelig med kage, fortsatte spillet i løsere rammer i hallen. Projektoren blev sat til og vi så OL badminton og Christinna og Kamillas flotte sejr over koreanerne på væggen. Da der sent på aftenen var faldet ro over de unge, gik en gruppe drenge i hallen og spillede stripminton. 

Personligt sad jeg lettere udkørt hjemme i sofaen i det hvide hus med mine tre børn og modtog et foto med ret afklædte drenge. Til de bekymrede curlingforældre – de beholdt deres shorts på. Og hvide strømper, naturligvis. 

Næsten alle overnattede i hallen sammen med Katrine og Jonas fra Team Storstrøms styregruppe. 

Søndag morgen blev der serveret morgenmad kl 7.30 og ca. kl. 9.00 stod den lokale træner Kim Vennegaard klar.

Kim fungerer til daglig som træner i adskillige klubber hernede, herunder Stubbekøbing, er kredstræner for ungdom i Lolland-Falster Kredsen og har naturligvis familie og et normalt arbejde udover sit store badmintonengagement. 

Det er imponerende. Som den første udenfor styregruppen fik han en TS-bluse, som den værdige ambassadør for sporten, som han er. 

Det var en træt gruppe unge mennesker, som vi sagde farvel til søndag kl 12.00. Dem, der sagde farvel, var mindst lige så udmattede. Alle var vi glade og tilfredse. 

Vi havde fået masser af gode oplevelser i fællesskab med ligesindede sportsnørder. Hjemme igen var vi alle vidne til mere dansk OL succes, også på badmintonbanerne. 

Per Damjær Juhl

Læs også

Indonesia Open • Antonsen taber i 3 sæt til den kommende verdensetter på ranglisten!

En meget kommunikerende (😤⚡️🔥💪🏻) Antonsen taber 9-21/21-12/14-21 på 71 minutter til Shi Yu Qi. Men …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.