Foto @ Rico Dahl Hansen

Træningstips: To gode råd til at dække banen bedre

Loading

2. Bruge ”modsatte” ben

Når man står i sin defensiv, er det velkendt, at man som højrehåndsspiller skal lave sit stemskridt på højre fod, og venstrehåndede på sin venstre fod. Dette kaldes stemskridtsbenet, og det er oftest det ben, der laver det sidste skridt, inden man rammer bolden.

Når der kommer et slag i baghåndssiden, roterer man i kroppen og strækker ketcheren ud mod bolden og lander på stemskridtsbenet. Dette gøres desværre i alt for stor stil og bliver ofte grund til megen usikkerhed i defensiven.

Rigtig mange spillere udnytter slet ikke deres rækkevidde og ender med at have bolden og albuen for tæt på kroppen og ikke mindst lave en unødig drejning og et for kort skridt med stemskridtsbenet. Det, du skal gøre i din defensiv, er, at når bolden kommer i din baghåndsside som et hårdt smash, stik eller cut, der lander lidt inde i banen, så træder du ud på dit modsatte ben.

Når du lander i din forspænding, laver du direkte udfald mod bolden på dit modsatte ben. Dette gør, at du vil være tidligere på bolden, blive fri for at lave en fuld kropsdrejning og kan strække din ketcher hurtigere ud. Derved opnår du mere kontrol, da din krop ikke er i færd med at lave en fuld rotation.

Du kan faktisk dække ganske meget, hvis du prøver at lave forspænding og træde direkte ud på det modsatte ben og strække ketcheren helt ud.

Tip: Øv dette benarbejde ved at en feeder kaster til dig fra side til side, og det eneste, du skal, er at træde direkte ud mod bolden. Dette vil gøre dig ”bredere” i din defensiv og gøre din defensiv mere simpel og hurtig. Husk at din fod skal dreje ud mod sidelinjen nøjagtig, som når du træder ud på stemskridtsbenet.

Se evt. video med Viktor Axelsen, Chen Long eller Sai-na Nehwal, som bruger dette meget. De kan virkelig dække en næsten fuld bane sådan. Dit mål skal være, at det bliver en del af din bevægelse især ved de bolde, der ligger lidt tættere ved kroppen i din baghåndsside.

Se den seneste e-version af BadmintonBladet

2 Kommentarer

  1. Det er altså 20 år for sent med de gode råd.