Badmintonliga, CV19 og sikkerhed

Loading

Den 17. december blev sidste runde i Badmintonligaen før jul afviklet.

Det var midt i den opblussende anden bølge af pandemien og al anden badminton under liga-niveau var indstillet.

Da DANISA Denmark Open 2020 blev afviklet i Odense, var der høje sikkerhedsforanstaltninger, og blandt andet bar alle liniedommere mundbind.

Men i liga-kampene, som klubberne til stor glæde streamede live, kunne enhver se, at ingen af liniedommerne bar mundbind. De sad samtidig meget nærmere spillerne og gik yderligere på banen for at tørre sved væk, ofte mens spilleren stod tæt på.

Sikkerhedsforanstaltninger var således en del lavere end i oktober, på trods af at virussen var i fuld opblomstring overalt.

Ligakampe er klubbernes eget ansvar og ifølge mine oplysninger ikke noget, forbundet har et arrangøransvar for. Forbundet har en påtalepligt, men ingen sanktionsmulighed. Det er altså op til den enkelte klub at afgøre, i hvilken grad de vil følge anbefalingerne.

Som spiller på Det Nationale Elite Træningscenter (NETC) må det vække en vis uro og bekymring.

På NETC testes alle spillere og trænere regelmæssigt. De træner for tiden intensivt som forberedelse til de kommende tre store turneringer i Thailand i januar 2021.

De thailandske arrangører har meldt ud, at alle deltagere blandt andet skal opholde sig i karantæne, i Thailand, på hotel i to dage fra 4. til 6. januar og aflægge negative test for at få spilletilladelse.

For mange af spillerne på NETC er der både afgørende point til World Tour Final og OL deltagelse og ikke mindst økonomi på spil.

Af den grund finder jeg det tankevækkende, at man så kort tid før et så afgørende forår for de allerbedste spillere, nedprioriterer ikke bare deres, men alles sikkerhed.

Dertil kommer, at man ved ligakampene blander de afskærmede NETC-spillere, der er underlagt krav om test, med spillere, der ikke er underlagt samme sikkerhedsbetingelser. Det virker sært skødesløst.

Ifølge mine oplysninger har spillerne på NETC faktisk stillet forslag om, at klubberne burde CV19-teste alle spillere inden ligakampene, hvilket lyder meget forståeligt.

Hvad tænker klubberne om de problemstillinger?

Per Damkjær Juhl

Læs også

BWF World Ranking • Ny verdensrangliste • “Nantes champion, Sondergaard/Toft (🇩🇰), will rise to 28th”

Men’s Singles Women’s Singles TURNERINGSKALENDER 2024 25.-30.juni – US Open – Super 300 2.-7.juli – …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.