“Tusind tak for det, mor og far!”……om frivillighed

Loading

Carsten Jensen skriver i dag på facebook, og jeg deler med tilladelse her og på BBs facebook:

“Danske klubber og foreninger har altid været båret og drevet af frivillige kræfter , men det bliver sværere og sværere , at få frivillige til at være en del af foreningslivet .

Jeg husker tydeligt i 80’erne , da jeg var ung knægt og spillede fodbold . Uanset om vi skulle spille kamp i Helsingør , Stubbekøbing eller indendørsstævne i Hamburg , så var min fader altid klar til at køre enten min broder eller jeg .

Skulle der planlægges stort fodboldstævne i pinsen , så var min far også en del af det . Både som planlægger og fysisk arbejdskraft og min mor stod i køkkenet og arrangerede morgen og aftensmad med andre forældrepar , til alle de overnattende børn .

Tusind tak for det, mor og far!

Oftest så er de frivillige i foreninger enten aktive udøvere eller har været det . Eller de har fået børn , som er i samme forening , som far eller mor var .

Jeg synes , at man som forælder har en moralsk forpligtelse til at hjælpe i den klub/forening , som ens barn er medlem af . Tænk på alle de oplevelser og minder , der vil være i de timer , som du har tilbragt sammen med dit barn . Det vil barnet altid huske dig/jer for .

I det travle samfund vi har i dag , der har ingen jo tid til at være frivillig i en klub/forening . Sikke noget pjat -alle kan afse tid til det . En bestyrelsespost i en klub/forening , hvor der afholdes bestyrelsesmøde hver eller hveranden måned af et par timers varighed – det kan alle afse tid til .

Husk på de frivillige , der render rundt og gør noget for dit barn – måske du skulle give noget igen ?

Ellers bliver det jo med tiden sværere at tilbyde aktiviter , hvis der ingen frivillige er …..”

Tak, Carsten!

Badmintonbladet 🙏🏻 Per Damkjær Juhl

Læs også

Malaysia Masters • D6 • Finaler • Verdensrangliste • “….. Denmark will have 2️⃣ in Top 15 with Kjær/Søgaard’s new milestone!”

The Danish Daddies, Tim & Brian, Astrup fra Videbæk og Skaarup fra Odder vinder deres …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.