Mathias Boe og Carsten Mogensen. Foto @ Annette Vollertzen

VM i Badminton: Boe og Mogensen får svær kamp i kvartfinalen

Loading

Det er lykkedes alle de danske herredoubler til VM at få en seeding, hvilket lover godt for medaljechancerne når VM i Jakarta løber af staben næste uge.

Mathias Boe og Carsten Mogensen har med en seedning som nummer to presset på deres skuldre til at levere en medalje til Danmark. Første kamp for doublen ser også ganske overkommelig ud, da man her møder verdens nummer 24, et par Boe og Mogensen slog med to gange 21-11 den ene gang de har mødtes før.

Næste modstander kunne så meget vel blive Noriyasu Hirata og Hirokatsu Hashimoto, og her er det også danskerne som har statistikken på deres side, 5-0 i indbyrdes opgør.

Svær kvartfinale
Kvartfinalen kan dog vise sig at blive en svær omgang. Her bliver det enten Qiu Zihan og Liu Xiaolong hvor den står 2-5 i indbyrdes eller de forsvarende VM mestre Ko Sung-Hyun og Shin Baek-Cheol, her er statistikken dog 1-0 til danskerne.

Mads Kolding og Mads Conrad har det svært allerede i anden kamp, de er seeded som nummer 10. Her skal de møde Tsai Chia Hsin og Lee Sheng Mu, som det endnu ikke er blevet til en sejr mod. Indtil videre er det blevet til fire nederlag, men sidste opgør var dog tæt 22-24 og 21-23 lød cifrene på, så det er ikke helt utænkeligt at Mads’erne kan levere overraskelsen.

Kim Astrup og Anders Skaarup, som er seeded som nummer 15, har også en hård anden kamp. Bliver det til en sejr i første kamp, står Fu Haifeng og Zhang Nan formentlig og venter. Den kinesiske double taber ikke mange kampe, og det ligner derfor endestationen for Kim og Anders hvis de skal op mod kineserne.

De førsteseedede
De førsteseedede til VM er Lee Yong Dae og Yoo Yeon Seong, som i tre sæt måtte se sig slået i sidste års VM til landsmændene Ko Sung-Hyun og Shin Baek-Cheol. Lee Yong Dae og Yoo Yeon Seong vil formentlig ikke lade sig nøjes med sølv denne gang.

Lodtrækning til VM i Jakarta

Læs også

Dubai Super Series Finals: God start i andet sæt er ikke nok for Boe/Mogensen

Mathias Boe/Carsten Mogensen havde revanche til gode fra gruppespillet ved Dubai Super Series Finals, da …