WAKE UP CALL!

Loading


Skrevet af Hans Sørensen
.

Ødelægger penge og mangel på nytænkning dansk badminton?

Tænk sig, jeg nogensinde skulle skrive det her, det ryster mig faktisk!

Dansk badminton kendt i den store verden som landet med sine kun 5 – 6 millioner mennesker, der bliver ved at skabe nye topspillere år efter år. 

Klubberne er baggrunden for dette eventyr. Mange velfungerende klubber har gennem tidens løb udviklet topspillere, der sendes videre til Brøndby, der så laver arbejdet færdigt.

Som i alle andre ting i samfundet , så er det toppen af pyramiden, der sætter standarden. Løber den bedste forrest og inspirerer omgivelserne, så følger de allerfleste trop, alle er glade. 

Er dette ikke tilfældet, så er det kun et spørgsmål om tid, før der opstår udfordringer, der er svære at løse 

Badminton Danmark har valgt at tage sig af eliten og overladt bredden – udviklingen af bredden, uddannelse af trænere og ledere til DGI. 

Formandsskiftet….og hvad er det sket?

Tore Wilhelmsen, formanden for Badminton Danmark, lovede i sin tiltrædelseserklæring, Badminton Danmark ville kunne mærke hans aftryk kort tid efter hans tiltrædelse. 

Hvad det er, kunne jeg godt tænke mig at få at vide?

Tore Wilhelmsen valgte også at overtage eliten efter, at Carsten Werge trådte tilbage kort før jul – så jeg går ud fra, han følger eliten på daglig basis. Jeg kunne godt tænke mig at få at vide, hvordan synes han det går, specielt efter Brøndby centrets spillere for nyligt har svaret på den periodiske tilfredshedsundersøgelse.

Jeg synes, der er grund til at stille spørgsmål om følgende:

Vores bedste spiller bor i Dubai, og når Jens Maibom fortæller bestyrelsen, at sagen omkring VA er landet fornuftigt, så er jeg ikke enig. VA har vist, han er Danmarks mest professionelle badminton spiller og er inspirationen for næste generation af herresinglespillere. Jeg mener, man burde behandle VA med respekt og selvfølgelig skal VA stille op i Danmark til det forbundet måtte ønske. Jeg har ikke fantasi til at forestille mig, VA ikke ønsker dette! Brug nu VA som rollemodel for alle danske single spillere både nu og fremadrettet, det fortjener næste generation. 

VA vinder så BTs guld og ringes op af Kronprins Frederik som vinder af årets sportsnavn, det bør være et wake up call for at få det her løst asap!

De øvrige 4 rækker? Jeg ser muligheder, men lige nu og frem til næste OL i Paris, skal der mirakler til for at lykkes. 

Tune IF -årets idrætsklub

Hvor begynder rejsen ? Den begynder selvfølgelig ude i klubberne – og hvordan har de det?Klubberne har udfordringen med manglende ledere og trænere. Forældreindflydelsen har aldrig været større både på godt og ondt. 

Er det sjovt at spille badminton??? 

Ja det er en fantastisk sport. Vi kan spille sammen unge og gamle, drenge og piger. 

Det at lege med fjerbolden er en øvelse, vi aldrig må glemme. 

Tidligere var der nogle ledere og trænere ofte i samme person, der havde hjertet med i deres måde at udvikle klubben på.

Trænere i dag er en mangelvare, og specielt dygtige trænere hænger ikke på træerne, hvorfor ved jeg faktisk ikke. Men i og med der er mangel på trænere, så går trænerne ofte til den klub, der betaler mest. Pengene vinder over arbejdet med at være et sted, der har langt flere interessante spillere, men betaler dårligere. 

Tune IF blev valgt til årets idrætsklub – fra Tune kom en af de mest talent fulde badmintonspillere gennem tiderne nemlig Anders Nielsen – et produkt af legen med  badmintonbolden og hurtig ketsjerføring – han vandt alt som junior, men nåede ikke at blive topspiller som senior, da han desværre ikke fik de makkere, der kunne udvikle ham. 

Tror vi på den nuværende udvikling i klubberne i dag, at der igen kommer en ny Anders Nielsen fra Tune – jeg tvivler!

Vi er nødt til at uddanne ledere og trænere, der bliver inspireret af lærerne på kurserne, der kender badminton ud og ind – samtidig med klubdyder som at spille holdkampe, spille kreds- og danske mesterskaber, så klubben kan høste erfaring  på det arbejde, der dagligt bliver udført. 

Badminton Danmark eller Badminton Hvor-som-helst-fra?

Så er næste trin – spillerne bliver bedre – andre klubber får øjnene op for dem, så nu bliver de unge mennesker tilbudt penge for at skifte klub. 

Det er i dag muligt at repræsentere en klub fra Jylland og bo/træne i København. Det er ikke sundt, hverken for klubberne eller spillerne – dog kan spillerne glæde sig over pengene!

Badminton Danmark har magten over Brøndbytræningen – BD kan lægge retningslinjerne for, hvem der skal komme, og hvem der skal gå. 

Forudsætningerne for dette skal efter min mening være, at det er et krav, at alle spillere repræsenterer en dansk klub, og samtidig skal have deres  gang i klubben. Vil spilleren ikke det, så kan spilleren ikke være på Brøndbytræningen! Såfremt vi giver køb på dette, så vil træningen i klubberne rundt omkring i Danmark før eller siden være historie. Spillerne kommer ikke til træningen, fordi den uinteressant – den eneste årsag til de evt kommer vil være, når de modtager penge for at spille i klubben. 

DBU har modellen

Badminton Danmark bør stille krav til ligaklubberne og 1 divisionsklubberne om, at der skal være en ungdomsafdeling / akademi i klubben – kald det en kopi af DBU tankegang. 

Har de ikke det, så kan de ikke spille i ligaen eller i 1 division. 

Gør vi ikke det, så affolker vi den ene badmintonklub efter den anden – kig blot på yderområderne nu! 

Holdturneringen i Danmark – har ligaen slået sig selv ihjel?

Skal den danske mester for hold findes i 1 division med 13 kampe spillet af danske klubber med danske spillere?

Ønsker man en liga, så kan de spille en pokalturnering – men man bliver ikke dansk mester med et hold der består af 2 danskere og f.eks 7 udlændinge. 

Det giver ingen mening. Det gavner ikke dansk badminton .

Min håb er, at bestyrelsen i Badminton Danmark hurtigst muligt får glæden tilbage ude i klubberne ved at lave tiltag, der styrker klubarbejdet og øger samarbejdet med vore bedste spillere inklusiv Brøndbytræningen .


Hans Sørensen

Tidligere badmintontræner på alle niveauer!

Læs også

“Riv en af de bedste haller ned og byg klimabelastende betonelementhal”

På vej hjem fra endnu en lege-aften i Den Store Hal stoppede jeg og tog …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.