Yonex Voltric 80 E-tune: Tæt på Jan Ø’s nye våben

Loading

Op til All England har hovedsponsoren, Yonex, for vane at lancere nye ketchere. 2015 er ingen undtagelse, og denne gang har Jan Ø Jørgensen haft en finger med i spillet.

Jan Ø fintuner
Yonex har sendt os et eksemplar af deres nye ketcher, Voltric 80 E-tune. Det er den ketcher, som Jan Ø Jørgensen spiller All England med. Yonex fortæller, at Jan har bidraget til udviklingen af sit nye våben. Det har han gjort ved at teste og give feedback på de prototyper, fabrikken i Japan har fremstillet.

voltric 80 e-tune 2
Klik for større billede

E-tune er speciel
Siden de første videoer blev lagt på nettet og Facebook af blandt andet Jan Ø Jørgensen selv, har vi været lidt spændte på at få den i hånden. Så snart man trækker den ud af coveret, bemærker man, at det er en speciel ketcher.

For det første så er designet med de røde farver ret markant. Ind og ud mellem den dybrøde grundfarve bølger nogle sorte, orange og guldtonede mønstre, som nærmest ligner flammer. Det ser ret cool ud og giver et godt førstehåndsindtryk.

Individuel ekstravægt
Det andet specielle ved Yonex Voltric 80 E-tune er en lille medfølgende æske med fire plasticstykker. Det er ekstravægt, som man kan montere i top og bund af ketcherhovedet. Du har måske set, at for eksempel Mathias Boe ofte har sat tape på toppen af sin ketcher. Det gør han for at få ekstra kraft i sine slag. Ekstravægtene vejer umiddelbart ikke mange gram, men i følge Yonex kan man tilføje op til 10% ekstra kraft.

voltric 80 e-tune 2
Klik for større billede

Vi har endnu til gode at teste Yonex Voltric 80 E-tune med strenge i, og kan derfor endnu ikke give en vurdering af, hvor godt ekstravægtsystemet fungerer i praksis. Men muligheden for selv at justere vægt og vægtfordeling er en spændende udvikling.

Voltric egenskaber
Med de første sving med ketcheren er det tydeligt, at denne E-tune version af Voltric-serien lægger sig op ad de tidligere Voltric-udgaver. Altså en hovedtung ketcher med et stift skaft, der tiltaler de badmintonspillere, som vil og kan slå hårdt. Vejledende pris er kr. 2.400, og den kan blandt andet købes hos Yonexshop.dk til kr. 1.500.

Se præsentationsvideoen af Yonex Voltric 80 e-tune med Jan Ø Jørgensen i rå hovedrolle.

Læs også

Flere turneringsafbud udskyder Jan Ø. Jørgensen-comeback på ny

Jan Ø. Jørgensen misser også superseries-turneringerne i september, og dermed skydes et eventuelt comeback til …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.