Brasilianske medier: Lin Dan er badmintonens Neymar!

Loading

Og Messi, og Federer, og Nadal, og Djokovic, og… Listen af prominente sportsnavne vil næsten ingen ende tage, når de brasilianske medier i disse dage skriver om Lin Dan, der spiller med i Yonex Brasil Open i Rio de Janeiro i denne uge.

På trods af, at der normalt ikke skrives meget om badminton i Brasilien, så er de ikke i tvivl om, hvem Lin Dan er. Medierne koger nærmest over i disse dage, fordi den dobbelte Olympiske mester har valgt at deltage ved deres lille turnering, og de rosende gloser og sammenligninger med andre store sportsfolk er mange.

Fra ikke at kunne gå på gaden i fred i sit hjemland Kina, nyder Lin Dan at kunne gå rundt i Rio de Janeiro uden den store bevågenhed. Og han prøver da også at gøre sit til ikke at hæve sig over alle andre.

– Jeg anser mig ikke som noget specielt, for jeg kommer fra en helt normal familie. Den, der er speciel, er min træner, som er meget streng, siger Lin Dan til den brasilianske avis Globo.

Ydmyg brasilianer
Brasilianske Igor Ibrahim på 19 år havde den udsøgte fornøjelse at skulle spille mod sit store idol i første gruppekamp i tirsdags.

– Da jeg så lodtrækningen, begyndte jeg først at bæve helt af nervøsitet. Lin Dan er jo badmintonens Neymar! Men så tænkte jeg lidt, at man kun kan elske at skulle spille mod ham, indrømmede en ydmyg Igor Ibrahim.

Han er blot den anden brasilianer, der har spillet mod Lin Dan. Første gang var til VM i august, hvor Daniel Paiola stod over for kineseren. Det er vel næsten unødvendigt at tilføje, at Lin Dan vandt begge kampe…

Brasil Open
I den igangværende turnering er Lin Dan klar til første runde i knald eller fald-kampene efter at have vundet begge sine gruppekampe. Her skal han møde Milan Ludik fra Tjekkiet.

Blot to brasilianere er gået videre til slutspillet i herresingle. Det er Alex Yuwan Tjong og Ygor Coelho de Oliveira – sidstnævnte slår i øvrigt sine folder i Greve til dagligt – og hvis en af dem til være den tredje brasilianer, der skal spille mod Lin Dan, kræver det, at de går i finalen. Inden da er der dog lige nogle kampe, der skal vindes først.

Du kan se resultaterne fra dagens kampe ved Brasil Open her.

Kilde: Globo, Globoesporte

Læs også

Fire topspilleres kampritualer

Når presset er stort, og nerverne truer med at tage overhånd, så kan det være …

3 Kommentarer

  1. Her i Brasilien skal alt omregnes i fodboldvaluta så alle kan tale med. Det ser da ud til at virke efter hensigten.

  2. Det var ikke sødt sagt om Lin Dan…..