Viktor Axelsen. Foto @ Djarum Badminton

Axelsen er nomineret til Kulturministerens Idrætspris

Loading

Viktor Axelsen er nomineret til endnu en fornem pris, denne gang Kulturministerens Idrætspris.

Prisen tildeles til en inden for idrætten præstation ud over det sædvandlige eller særlig indsats. Og derfor er det også 12 meget forskellige nominerede, der er blevet plads til. Og en af dem er altså Viktor Axelsen, skriver Kulturministeriet i en pressemeddelelse. Det er forskellige forbund, der har indstillet de nominerede, og Axelsen er blevet indstillet af Team Danmark. Som begrundelse for hans nominering lyder det fra Team Danmark:

– Axelsen slog sit navn fast, da han som blot 23-årig vandt VM-guld i herresingle ved at slå den regerende olympiske mester Chen Long (Kina) i semifinalen og efterfølgende sætte legenden Lin Dan (Kina) til vægs i finalen. Derudover viser han klasse både på og uden for banen, og er en fantastisk rollemodel med en sympatisk og positiv indstilling til verden.

Mon ikke, der blandt andet tænkes på hans store tilgængelighed på de sociale medier. Her er det, at han har lært kinesisk, selvfølgelig er et stort plus. Man kunne også tilføje, at han kort tid efter VM imponerede ved at vinde Japan Open. I ugerne ved VM og i Japan formåede han at slå alle de bedste spillere i verden.

Axelsen er tidligere blevet nomineret til Årets Sportsnavn.

Kilde: Kulturministeriet

Læs også

Badminton i verdensklasse i Brøndby Hallen!

I går var vi 12-14 tilskuere, der helt gratis så verdensklasse badminton på tæt hold. …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.