Dagens adventsgave! Bare for sjov.

Loading

En video – som indledning, der intet har med badminton at gøre!?Bare for sjov! Det må gerne være sjovt! Det skal faktisk helst være sjovt!

“This is the world’s first Universal LEGO Sorting Machine, an AI-powered automated sorting machine that is capable of recognizing and sorting any LEGO part that has ever been produced”

Alligevel kan i hvert fald jeg se et krydsende spor mellem denne australiers 6 måneders byggeprojekt, den ultimative LEGO sorteringsmaskine og vores “projekt”, Badminton. Skrevet med stort B.

Nemlig ENGAGEMENTET, at have hjertet med, dedikationen, det lange seje træk, indsatsen.

Mange er jo totalt engageret og involveret i vores sport. Som spiller, uanset alder og niveau, autodidakt eller uddannet hjælpetræner/deltidstræner/professionel træner/coach, holdkampansvarlig, resultatindtaster, kasserer, revisor, formand, seniorspillerudvalgsformand, festudvalgsmedlem, ungdomsudvalgsmedlem, webansvarlig, holdleder, chauffør, kaffebrygger, kagebager, oprydder, tilskuer, kommentator bag banen, derhjemme, bag skærmen eller foran, skribent, sponsorjæger, støttepædagog, den der klarer vasketøjet, den der finansierer, pointtæller, liniedommer, sorterer af brugte bolde…..listen er lang.

Sammen deler vi engagementet, involveringen, fællesskabet, og for de flestes vedkommende frivilligheden.

Jeg siger tak til alle dem, der er frivillige i klubben og fællesskabet, hvor jeg hører hjemme og har min, næsten daglige gang. Uden jer gik det ikke. Slet ikke.

De frivillige findes i alle klubber. I alle sportsgrene.

Der er brug for jer. Foreningslivet beror på jeres indsats. Uden jer fandtes U13 holdet ikke. Ja slet ingen ungdomsholdkampe. Ingen til at køre. Til at tilmelde. Uden jer var der ingen intern “barn-voksen jule turnering” med kage und alles dazu. Ingen voksen-fjer. Ingen styr på økonomi. Ingen fester. Ingen fælles omklædning og øl i nøgenhed. Ingen forening. Ingen klub. Intet sted at skabe og vedligeholde dannelse, sammenhængskraft, lighed, ansvarlighed, smil, glæde og sundhed….denne liste er særdeles lang!

Det er så let at glemme og overse, at de frivillige er fundamentet. Kilden hvorfra alt udspringer.

Når stjernerne giver os deres sublime spil i spotlightet, har det kun kunnet lade sig gøre, fordi utallige frivillige har hjulpet til undervejs på deres lange udviklingsrejse. Fra den allerførste dag, hun kom ind i klubben og forsøgte at ramme den bold, vi igen og igen kastede eller slog over til hende, til hun, som en af de utrolig få 15-20 år senere står som Danmarks repræsentant på den største scene.

I det daglige kan vi sagtens glemme det. Overse det. Hvad vi ser er spilleren på banen og træneren. Husk dem. De frivillige. Klap dem på skulderen. Sig tak! De gør en kæmpe indsats.

ᕦ(ツ)ᕤ

Glædelig jul???

Per Damkjær Juhl

Læs også

FZ FORZA Nantes International • 3 x Guld!

FZ FORZA Nantes International Challenge 2024 • 3 🇩🇰Finaler ➡️ 3 x🏆 og 1 x🥈‼️🍾🥂⭐️ …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.