EM 2017. En lørdag i Sydbank Arena: En gedigen overraskelse og imponerede tyskere

Loading

Anders Antonsen vs Viktor Axelsen i semifinalen.

Anders vinder første sæt. Nå ja, det kan ske.

Men der er meget stille i hallen mellem første og andet sæt. En mumlen. Kan det ske? DR-kommentator Henrik Fallesen speaker om det og mener Viktor spiller lidt under standard.

Jeg mangler virkelig computersystemet på linierne i begyndelsen af andet sæt ved et smash. På storskærmen så den ud til at være ude. Men ingen mulighed for challenge.

Anders samler fantastisk op og er helt ude og samle heeeeelt kort op, som TV2-kommentator Jim siger på sin specielle indlevende facon.

Er Viktor tynget af favorit rollen og den klare sejr fra All England? Han laver for mange fejl. Bliver også presset ret flot. 8-7 til Anders.

Der er så stille i hallen mellem duellerne. Publikum siger “neeej”, når Viktor smider bolden ud. Anders kravler på 10-7. Han ser så fokuseret ud, er inde i sin egen zone. 11-7. Uha. Kæmpe overraskelse so far. Alle virker lidt målløse. Mundlamme. 12-7. Tror mange holder vejret. 12-9. To lette. 13-7. Stik smash ud. 14-7 på en bold ved nettet, hvor Viktor får Anders’ ketcher “stukket” i hovedet. Må man det? Altså holde den så højt og tæt på net og modstanders slag og ketcher?

14-10 ved et smash helt ude ved linien. Der er fortsat super stille. 15-10. Let fejl igen. Korte dueller. Flere lette fejl. Det er ikke flot badminton. Det er til gengæld spændende. 17-13. Dårlig serv fra Viktor. 18-14. Jeg opgiver at skrive notater. Må se afslutningen på kampen. Det bliver 20-15 på en baghånd fra Viktor, der går ud. Igen en relativ let fejl. 20-16 på et roligt tilspillet point til Viktor. 21-16 på et smash fra Anders. Sensationen er en realitet.

Viktor stiller op til direkte interviews på TV2 og er i stand til både at smile og reflektere og være nuanceret. Stor respekt.

Analyserne lader jeg andre om. Men dette er en kæmpe overraskelse.

 

TYSKERNE
Møder seks tyskere fra Hamborg i forhallen efter afslutningen på dagens kampe. De nyder en kølig øl. De er her i Kolding i tre dage og bor på byens flotteste hotel, ved Slotssøen med udsigt til Koldinghus. De spørger forståeligt: “was war mit Viktor los?”. Jeg fortæller om interviewet og Viktors begrundelser.

Derudover taler vi om tysk badminton efter Zwiebler. De er skuffet over hans performance i går mod Anders. Men også imponeret over Anders, som de mener, alle undervurderer – og det er tydeligvis farligt.

Vi taler om europæisk badminton, Frankrig. Det er så lækkert at tale tysk.

Cafeen solgte i dag forøvrigt ca 240 liter fadøl og 1400 pølser.

Endnu en badmintondag i Sydbank Arena er forbi.

Per Damkjær Juhl

Læs også

Per Damkjær Juhl: Ud af gentagelserne kommer variationen

”Vi ved også, eller burde vide det, at var det ikke for utallige menneskers indsats, …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.