Kina dominerer ved Brasil Open

Loading

Ikke uventet er der mange kinesere klar til søndagens finaler ved Yonex Brasil Open, der spilles i Rio de Janeiro i denne uge som en slags generalprøve på OL næste sommer. Hele syv af de 10 finalepladser er der kinesere på.

Lin Dan har i ugens løb vakt stor opsigt ved sin tilstedeværen i den brasilianske ferieby, og ikke overraskende har han også spillet sig til finalen i herresingle. Missionen var dog lige ved at mislykkes i semifinalen i dag, hvor han måtte ud i tre sæt, før han havde slået sin landsmand, Zhu Siyuan, der blot er nummer 187 i verden. I går var Lin Dan også i tre sæt mod Petr Koukal fra Tjekkiet, men har har altså levet op til forventningerne og er klar til finalen i morgen.

Her skal han møde den andenseedede spanier, Pablo Abian, som han har vundet over to gange før. Lin Dan forventes da også at gøre det til alle gode gange tre.

Badmintonligaspiller i finalen
Selena Piek fra Holland, der repræsenterer Team Skølskør-Slagelse i Badmintonligaen herhjemme, er i damedoublefinalen med sin makker Eefje Muskens. De to hollændere er topseedede i Brasilien og skal op mod nogle af de mange kinesere, der er i finalen, nemlig Chen Qingchen og Jia Yifan. Den hollandske duo har vundet de to pars hidtil eneste opgør – hvilket var på kinesisk grund sidste år – og de er favoritter til at gentage bedriften i morgen.

I mixdouble måtte Selena Piek til gengæld se sig slået i semifinalen, hvor hun spillede sammen med Jacco Arends, der spiller for Greve. De to tabte i tre sæt til kineserne Zheng Siwei og førnævnte Chen Qingchen.

De to kinesere skal i morgen op mod europæisk modstand igen, når russerne Evgenij Dremin og Evgenia Dimova står klar på den anden side af nettet.

Kina vs. Kina
De sidste to finaler er rent kinesiske opgør. I herredouble møder de useedede Huang Kaixiang og Zheng Siwei deres andenseedede landsmænd Wang Yilv og Zhang Wen. Damesinglefinalen står mellem Li Yun og Shen Yaying.

Huang Kaixiang og Zheng Siwei slog de topseedede indere Manu Attri og B. Sumeeth Reddy i semifinalen, mens Wang Yilv og Zhang Wen samt begge damesinglefinalister alle slog europæere ud. Michael Fuchs og Johannes Schöttler tabte i herredoublen, og Akvile Stapusaityte fra Lithauen og Kristina Gavnholt fra Tjekkiet tabte til hver deres kineser.

Du kan se programmet for finalerne ved Brasil Open her.

Læs også

Fire topspilleres kampritualer

Når presset er stort, og nerverne truer med at tage overhånd, så kan det være …