Christinna Pedersen og Kamilla Rytter Juhl skal i dag afgøre, hvilken farve den danske medalje skal være.

Finaledag: Juhl og Pedersen i kamp om guldet

Loading

I dag skal Christinna Pedersen og Kamilla Rytter Juhl, som den første danske damedouble nogensinde, på badmintonbanen for at kæmpe om olympisk guld.

Med et nederlag til kinesiske Lou Ying og Lou Yu i første runde lå det ikke i kortene, at Juhl og Pedersen skulle stå i en olympisk finale. Det gør de dog ikke desto mindre i dag klokken 16.50 dansk tid, og der venter dem en svær opgave.

På modstanderens banehalvdel står nemlig det japanske verdensetter-par, Misaki Matsutomo og Ayaka Takahashi, som Juhl og Pedersen har mødt 11 gange før. Fire gange har danskerne sejret, mens det japanske par har trukket det længste strå syv gange. Danskerne ligger selv nummer seks på verdensranglisten.

”Vi er underdogs. Japanerne er bundsolide, hvor de igennem det seneste år har været det bedste par i verden. Det bliver en spændende kamp,” siger assistenttræner Kenneth Jonassen til Badminton.dk.

Juhl og Pedersen har ikke vundet imod Misaki Matsutomo og Ayaka Takahashi siden 2014. Du kan se danskernes tidligere resultater imod japanerne her:
Misaki Matsutomo og Ayaka Takahashi vs Christinna Pedersen og Kamilla Rytter Juhl

Bronzekampe og damesingle-seminfinaler
Foruden damedoublens finale skal bronzekampen mellem Tang Yuanting og Yu Yang, som Juhl og Pedersen slog ud i semifinalerne, og Jung Kyung Eun og Shin Seun Chang i dag afgøres. Kampen spilles klokken 13.25.

Mændenes bronzekamp bliver også spillet i dag, og her skal doubleparret Chris Langridge og Marcus Ellis helt sensationelt forsøge at spille en bronzemedalje hjem til England. De møder kinesiske Chai Biao og Hong Wei klokken cirka 15.10.

I dag skal det desuden afgøres, hvem den olympiske damesinglefinale skal stå imellem. Verdensetteren Carolina Marín spiller nemlig semifinale imod kinesiske Li Xuerui, mens japanske Nozomi Okuhara møder Indiens Pusarla V. Sindhu.

Alle kampene vises på DR1 fra klokken 13.25. Du kan se dagens program her:
Dagens badminton OL-program

Læs også

Malaysia Masters: Damedouble sikrer første danske finaleplads

Her til formiddag var både Christina Pedersen/Kamilla Rytter Juhl, Hans-Kristian Solberg Vittinghus og Mads Conrad-Petersen/Mads …

7 Kommentarer

  1. Har aldrig været mere klar

  2. Jeg er helt klar 🙂
    Kom så Kamilla og Christina !!!

  3. Kom så piger. Giv den gas og spar ikke på udbrudene.

  4. Kom så 👏🏻👏🏻giv os et brag af en kamp I er så seje🇩🇰held og lykke piger KOM SÅ💥👍🏻👏🏻