Yu Yang har vundet alle store mesterskaber. Foto @ Flickr

Hård kinesisk modstand til Christinna Pedersen og Kamilla Rytter Juhl i semifinalen

Loading

Det bliver en gammel kending, som Christinna Pedersen og Kamilla Rytter Juhl skal op imod, når de tirsdag skal forsøg at spille sig i OL-finalen i damedouble.

Kinas Yu Yang er 30 år og nærmest en institution i international damedouble. Hun har blandt andet været i All England-finalen otte gange i de seneste ni år, med tre forskellige makkere.

Yu Yang vandt OL i 2008 med Du Jing og var storfavorit ved OL i London, da hun og makkeren Wang Xiaoli blev diskvalificeret sammen med tre andre par. Hun erklærede derefter, at hun var færdig med at spille badminton, men et halvt år senere var hun igang igen.

I Rio spiller hun sammen 22-årige Tang Yuanting, der er et kæmpetalent med en stenhård smash. Den bruger hun flittigt på alle de oplæg, som den snu Yu Yang skaffer ved at støbe kuglerne på forbanen.

Christinna og Kamilla har mødt kineserne en enkelt gang. Det var i All England semifinalen i år, hvor Yu og Tang vandt i en lang tresætter.

I OL-gruppespillet tabte Yu og Tang til de koreanere, som Christinna og Kamilla slog idag, så der bør være mulighed for at matche kineserne.

 

Læs også

Malaysia Masters: Damedouble sikrer første danske finaleplads

Her til formiddag var både Christina Pedersen/Kamilla Rytter Juhl, Hans-Kristian Solberg Vittinghus og Mads Conrad-Petersen/Mads …

2 Kommentarer

  1. Come on girls – you can do it 😀😍