Vietnam Open: Japansk stjernefrø brager derudaf

Loading

Bemærk navnet Saena Kawakami. Det er med garanti et navn, du vil komme til at høre mange gange i fremtiden.

Den blot 17-årige japaner er ikke noget stort navn hos os – endnu. Men det bliver hun sikkert inden for de nærmeste par år. Hun er i disse dage ved at spille sig til noget stort ved Vietnam Open, og selv om det ikke er første gang, hun er med helt fremme i en turnering, så er det alligevel noget, man bør lægge mærke til.

Kvalifikationsspiller
Saena Kawakami var igennem to kvalifikationskampe i tirsdags, og hun vandt dem begge legende let over spillere, der ligger over hende på verdensranglisten.

I første runde onsdag stod den syvendeseedede taiwaneser Hsu Ya Ching (31) over for Kawakami. Det lyder straks som hårde odds, men den unge japaner gik uimponeret til sagen og vandt i en lang og tæt kamp med 23-12 i tredje sæt.

Anden runde lignede en ren walkover, når man kigger på resultatet. Kawakami mødte Singapores Jiayuan Chen (35), og pigen fra Singapore fik dårligt et ben til jorden og måtte se sig slået med de overbevisende cifre 21-12 21-11.

I kvartfinalen tidligere i dag skulle den unge japaner op mod topspilleren Porntip Buranaprasertsuk fra Thailand, der ligger nummer 22 i verden og er 3.-seedet ved Vietnam Open. En meget svær opgave, skulle man mene. Men Saena Kawakami gjorde det igen. Selv om det ikke var med overbevisende cifre, vandt hun igen med 23-21 i tredje og afgørende sæt og spillede sig dermed i semifinalen i morgen. Her skal møde endnu en thai, nemlig Supanida Katethong, der ligger 100 pladser over Saena Kawakami på verdensranglisten.

Derfor er det interessant
Og hvorfor er det pludselig så interessant at følge en japansk spiller, mange af os måske ikke kender?

Det er det, fordi hun ”kun” er nummer 183 på verdensranglisten – i starten af april lå hun nummer 920. Og så er hun i gang med at præstere noget rigtig flot.

Tilbage i marts måned i år vandt hun Dutch Junior, og i maj vandt hun sin første Grand Prix Gold-turnering (New Zealand Open 2015) efter også der at have været igennem kvalifikationen først. Og nu er hun altså i semifinalen ved Vietnam Open.

Det er med sikkerhed ikke det sidste, vi ser og hører til Saena Kawakami.