Der bliver kinesisk double-dominans i Denmark Open

Loading

Denmark Open løber af stablen i efterårsferien, der begynder i uge 42. Kineserne har 16 ud af 40 seedninger, så de kommer helt sikkert til at dominere årets Superseries Premier på dansk grund. Lige som i 2014 hvor Kina tog alle titlerne i Odense.

Her tager vi et kig på kinesiske og danske vinderchancer i doublerækkerne.

Dansk åbning i mixeddoublen
Kvalifikationskampene begynder tirsdag – det samme gør mixeddoublerne. Og netop i mixeddouble er kinesernes dominans mest udtalt. Tre ud af de fire højeste seedninger er gået til kinesere. Verdens i særklasse bedste par, Zhao Yunlei og Zhang Nan, er topseedet. De taber sjældent og har vundet fem titler i år, inklusiv VM.

Zhao og Zhangs seneste nederlag var til de 5.-seedede danskere Christinna Pedersen/Joachim Fischer, og det skete for en måneds tid siden i finalen ved Japan Open. Derfor kan vi godt se, at Chris og Fischer vinder deres fjerde Denmark Open-titel i år, selvom deres seneste sejr var tilbage i 2011.

Kinesiske vinderchancer i mixeddoublerækken: 60%. Danske vinderchancer i mixeddoublerækken: 20%. Se lodtrækningen i mixeddouble.

Kinesisk damedouble-mur
Damedouble er endnu en stærkt kineser-domineret række. De seneste fire år har de vundet Denmark Open. To gange har Wang Xiaoli og Yu Yang vundet. De var op til OL 2012 i London verdens suverænt stærkeste damedouble. Efter diskvalifikationen var Yu Yang ude i mere end et halvt år, men nu er de igen et af de par, Kina tror på.

Christinna Pedersen og Kamilla Rytter Juhl har spillet godt under og siden VM i august. De har slået Wang Xiaoli/Yu Yang een gang i syv forsøg, men det ligger tre år tilbage. Der vil være adskillige andre kinesiske par Chris og Juhl skal slå, inden de står overfor Yu og Wang i en eventuel finale. Tang og Huang venter danskerne i først runde, og det er en velvoksen opgave.

Kinesiske vinderchancer i damedoublerækken: 70%. Danske vinderchancer i damedoublerækken: 10%. Se lodtrækningen i damedouble.

Koreanerne og indoneserne er stærke
Herredouble har siden OL i London været kinesernes svageste kategori. Ved Denmark Open har de tre par seedede – blandt andet VM-finalisterne Lu og Qiu samt sidste års vindere Fu og Zhang. Mathias Boe og Carsten Mogensen er seedet fire, og de skal formodentlig holde mest øje med verdensmestrene Ahsan/Setiawan i semifinalen og Lee/Yoo i finalen, hvis det skal blive dansk triumf igen som i 2010.

Kinesiske vinderchancer i herredoublerækken: 25%. Danske vinderchancer i herredoublerækken: 15%. Se lodtrækningen i herredouble.

Læs også

Malaysia Masters: Damedouble sikrer første danske finaleplads

Her til formiddag var både Christina Pedersen/Kamilla Rytter Juhl, Hans-Kristian Solberg Vittinghus og Mads Conrad-Petersen/Mads …

En kommentar

  1. Bliver det vist i fjernsynet og hvor 😊