Mads Conrad var glad for sejren over Koo/Tan ved China Open.

Mads Conrad-Petersen: En tilfældighed at det blev badminton

Loading

Spiller din familie selv badminton?
Min familie har spillet, og ved faktisk ikke om de har en bane mere. Ellers var det sådan, at de havde en bane en gang om ugen, men de spillede ikke sådan på højt niveau. Jeg har en storebror og en lillesøster. Min storebror er meget anti-sport og går slet ikke op i sport, mens min lillesøster er en mellemting, som kan godt lide at røre sig, uden det er den professionelle vej, hun er gået. Så er vi er 3 børn der er meget forskellige, i forhold til andre familier som tit følger hinandens interesser.
Jeg har dog fået nogle sportsgener igennem mine forældre, men det er mest igennem fodbold, så tror det er et tilfælde at det lige blev badminton jeg valgte. Faktisk da jeg begyndte at vinde danmarksmesterskaber i badminton, vidste jeg mere om fodbold, golf og tennis end jeg gjorde badminton, så det er en lidt sjov ting. Jeg var bare rigtig god til badminton, men fulgte ikke rigtig med i det.

Havde du et stort badmintonidol som barn?
Et stort idol inden for badmintonverdenen havde jeg ikke rigtigt, da jeg ikke fulgte så meget med, men da jeg begyndte at satse på badmintonen begyndte jeg at følge lidt med. Der begyndte jeg at se op til Kenneth Jonassen, på grund af hans spillestil, og den måde han var på. Peter Gade var derimod en god teknisk badmintonspiller, som har haft en god teknik fra start af. Jeg kommer fra en lille by på landet, hvor jeg først fik min første tekniske træner, da jeg var 15-16 år. Der er det nemmere, hvis du bor i byen, lige at gå over i hallen og træne. Derfor har jeg arbejdet med nogle andre ting, og grunden til at jeg har så god en bevægelse og føling.

Hvad har din familie betydet for din badmintonkarriere?
Min familie har altid støttet mig i min badmintonkarriere. De er altid inde at se Copenhagen Masters, og når jeg spiller i Danmark vil de altid gerne ind at se mig spille. De er ikke med til udenlandske turneringer grundet arbejde, men når de går på pension hiver jeg dem nok lidt med. De har altid støttet mig, og jeg tror det har været umuligt uden deres støtte. Jeg ville ikke have været nået til, hvor jeg er i dag uden dem. Jeg kommer fra en lille jysk by, og der er det afgørende, at forældrene kan køre én til træning og turneringer, ellers kan du glemme det. Derfor har det også været interessant for dem at følge min karriere step-by-step. Først skulle man vinde Danmarksmesterskabet, så i top 50, så i top 30 og så helt op i top 10, hvor det er rigtig sjovt. Så det har været sjovt for dem at følge.

Læs også

Frederikke Nielsen blog: Sommer, sol og landsholdsfjer

Frederikke Nielsen er 15 år og spiller på det danske ungdomslandshold. Hun bor i Allerød …