Opråb til nutidens unge – Del II

Loading


“Til dem vil jeg sige – slap nu af!

Det går nok. Du skal nok nå det. Altså at få en uddannelse. Du skal nok få et arbejde. Og en ordentlig løn, et sted at bo, børn, råd til at rejse, en bil, en middelklassetilværelse. Et godt liv!

Du bliver sandsynligvis mellem 90 og 100 år gammel.

Du har masser af tid foran dig.

Sandsynligvis får du endda et endnu bedre, sundere og længere liv, et gladere liv, hvis du fortsætter med din sport, med din motion, med din bevægelse, med din interesse.

Og jeg er lige ved tillige at kunne garantere dig, at du også får et sjovere liv, hvis du bliver i en sport, der indbefatter andre med samme interesse.”I henhold til Lov om Eliteidræt har Team Danmark i samarbejde med Danmarks Idrætsforbund udarbejdet et etisk grundlag for dansk konkurrenceidræt.

▪️Etiske principper for udøvere

  1. Påtag dig medansvaret for udvikling af et trænings- og konkurrencemiljø, der understøtter sportslig og personlig udvikling, præstationer og trivsel.
  2. Vær opmærksom på din rolle som værdibærer og rollemodel for andre udøvere – både på og uden for banen.
  3. Bidrag, i samarbejde med din træner og andre ressourcepersoner til, at der i trænings- og konkurrencemiljøet er en dialog om værdier, kultur og god adfærd.
  4. Vær i samarbejde med din træner og andre. ressourcepersoner, opmærksom på dit fysiske såvel som mentale helbred og søg hjælp ved skader, sygdom og/eller mistrivsel.

▪️ Etiske principper for forældre

  1. Fokusér på læring, udvikling, glæder samt udfordringer og ikke udelukkende på resultater.
  2. Bidrag til dit barns sportslige og personlige udvikling i samspil med trænere og stab og vær bevidst om at målet for dit barn er selvstændighed og ansvarlighed.
  3. Lyt til dit barns behov, afstem forventningerne og lad ikke dine egne ambitioner overskygge dit barns glæde ved sport.
  4. Vær i samarbejde med trænere og ressourcepersoner, opmærksom på dit barns fysiske såvel som mentale helbred og søg hjælp ved skader, sygdom og/eller mistrivsel.
  5. Vær særlig bevidst om din rolle og dit ansvar som forælder og bidrag til et godt klubmiljø i tillidsfuldt samarbejde med trænere, ansatte og frivillige samt andre forældre.

▪️Etiske principper for trænere og stab

  1. Lær den enkelte udøver at tage sin del af ansvaret for egen sportslig og personlig udvikling.

https://www.teamdanmark.dk/nyheder/2022/maj/nyt-etisk-kodeks

Badmintonbladet.dk / Per Damkjær Juhl

Læs også

Malaysia Masters • D6 • Finaler • Verdensrangliste • “….. Denmark will have 2️⃣ in Top 15 with Kjær/Søgaard’s new milestone!”

The Danish Daddies, Tim & Brian, Astrup fra Videbæk og Skaarup fra Odder vinder deres …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.