Jan Ø. Jørgensen

VM: Jan Ø. udraderer Lin Dan!

Loading

Det var en presset Jan Ø. Jørgensen, der gik på banen i dag mod den femdobbelte verdensmester Lin Dan. Nede 2-7 i indbyrdes opgør var statistikken ikke på danskerens side mod den suveræne kinesiske stjerne.

Turbo på fra start af
Men Jan satte turboen på fra første serv. I løbet af nul komma fem var han foran med 11-2, og selv om Lin Dan kom mere med efter opholdet, lignede han mest en, der ikke vidste, hvad der skete omkring ham.

Jan så ud til at kunne alt. Skarpe krydssmash, vindere på nettet, ingen bolde ud. Det var en rådvild Lin Dan, der lavede mange fejl og hele tiden haltede efter danskeren. Jan var fuldstændig ovenpå og tog sættet 21-12.

Andet sæt startede lidt mere lige, og spillerne fulgtes op til 6-6. Mange har sikkert haft bange anelser og frygtet, at Lin Dan ville finde sit normale spil frem og gøre livet surt for danskeren. Han er før startet skidt for så at komme tilbage og vinde kampen.

En sublim Jan Ø.
Men sådan gik det ikke i dag. Med sublimt spil kom Jan foran 10-6, og det var et forspring, Lin Dan aldrig hentede.

Jan virkede utrolig sikker, og end ikke en fejl, der blev dømt på ham, hvor han havde ketcheren inde over nettet, kunne ødelægge hans fokus. Han var lige så skarp hele vejen i andet sæt, som han havde været i første, og da Lin Dan skød den sidste bold langt ud, kunne danskeren strække armene i vejret.

Dansk sejr på 21-12 21-15! En udradering af verdens mest vindende spiller, der slet ikke så ud til at komme i gang i løbet af den blot 37 minutter lange (korte) kamp.

Holdt gameplanen
Kenneth Jonassen sagde efter kampen til TV2 Sport, at de var meget tilfredse med, at Jan holdt gameplanen hele vejen igennem kampen.

Jan selv var naturligvis også helt oppe i skyerne efter kampen. Han er nu sikret minimum bronze og kan se frem til en kamp mod Lee Chong Wei i semifinalen i morgen.

Læs også

Lin Dan i fare for at misse sæsonfinalerne for sjette år i træk

Lin Dan er i fare for at misse sæsonfinalerne og overraskende nok for en spiller …

16 Kommentarer

  1. DET er dælme sejt!!!!

  2. Alexander Bülow Svenstrup Han vinder sgu da det hele 😄

  3. Lin Dan mÃ¥ ha haft ondt et eller andet sted! Har aldrig set ham spille sÃ¥ desorienteret!! Men applaus til Jan. Fænomenalt spillet 🙂

  4. Så sejt. Godt gået, lukkede øjnene, det var lidt spændende i sidste sæt. Ville han nå op. Men nej, det skete heldigvis ikke. 😉

  5. Bare rolig Jan Ø, du skal nok blive besejret af en kineser meget snart 🙂

  6. Bare rolig Jan Ø, du skal nok blive besejret af en kineser meget snart 🙂

  7. Super flot Jan. Held og lykke i morgen.🏆