Chon Long er manden, der skal slås til VM. Foto @ Annette Vollertzen

VM i badminton: Hvem kan slå Chen Long?

Loading

Herresinglerækken til VM i badminton ser unægtelig spændende ud i år. Topseedede Chen Long er naturligvis favorit, men der vil være flere gode udfordrere.

Den regerende verdensmester Chen Long er det oplagte navn at pege på, når man skal kigge i krystalkuglen efter, hvem der står med det største smil d. 16. august i Istora Senayan, Jakarta. Han var god i 2014 og har i 2015 været endnu mere suveræn. Med Superseries-titler i All England, Malaysia og Australien samt Sudirman Cup har den 26-årige kineser gjort sig selv til stor favorit.

Især den ro han spiller med virker skræmmende. Han taber jævnligt første sæt, hvorpå han tydeligt skærper sit spil og koncentration, og vinder kampene i tre sæt. Det praktiserede han for nylig i Taiwan Open mod Lee Chong Wei, som trods godt spil ikke for alvor rystede Chen Long.

Blot to spillere har formået at slå Chen Long i kamp i 2015. Det var Hu Yun fra Hong Kong, der i Singapore slog kineseren få dage efter, at han havde stået i en finale i Malaysia mod Lin Dan.

Den anden spiller er Kashyap Parupalli fra Indien, der med sin anden sejr i ni forsøg ret overraskende slog Chen Long i juni. Til gengæld skete det præcis samme sted, som inderen vandt første gang i 2012, nemlig i Indonesia Open. Det er et vanskeligt sted at spille for de kinesiske herresingler. Det er den eneste Superseries, Lin Dan ikke har vundet, og man skal tilbage til 1989 for at finde en kinesisk herresingle-triumf i Istora Senayan. Dengang sejrede Xiong Guobao.

Desuagtet vil meget handle om, hvem der kan/skal slå Chen Long til VM. På de næste sider, kan du se vores bud.

Læs også

Jens Meibom: Vi tester Jan Ø. Jørgensen i uge syv

Den danske top-herresinglespiller, Jan Ø. Jørgensen, har i lang tid været plaget af en slem …

7 Kommentarer

  1. Det kan Albert Agerholm Christensen

  2. Håber han flobber😉

  3. Vi oplevede Chen Long i Odense en fantastisk Spiller – som ikke ligner de andre Kineser – er meget open og udadvent

  4. Jan Ø. pÃ¥ en fantastisk dag 🙂

  5. Der er ikke nogen…😆😆😆😆