11 ud af 20 mulige EM semifinalepladser til Danmark

Loading

Hvis det skulle have gået din næse forbi, er det sådan at Danmark er igang med at levere et helt fantastisk EM i badminton. Senere idag hvor der spilles semifinaler er 11 af de 20 semifinalepladser danske, og med et enkelt rent dansk opgør, er det også sikkert at der minimum kommer en dansk finaleplads.

Da EM i 2014 blev afviklet i Kazan var det med 10 danske medaljer, i år er dette tal steget til 11. Vi skal helt tilbage til 1998 for at finde et år hvor der er vundet flere medaljer, her blev der vunder 12.

I herresingle er Jan Ø. Jørgensen og Viktor Axelsen med. Jan møder Rajiv Ouseph som slog Hans-Kristian Vittinghus ud, mens Viktor skal op mod Marc Zwiebler. Begge må betegnes som favoritter qua deres seedning, men i Jans 10 opgør mod englænderen er det det dog blevet til to sejre til Quseph. Viktor er bagud 2-1 mod Zwiebler.

– Jeg håber jeg kan spille på et højere niveau i dag og få mit angreb til at køre. Hvis jeg spiller tæt på mit højeste niveau, tror jeg på en sejr i dag, men jeg har respekt for Marc og ved at jeg skal spille godt for at vinde, fortæller Viktor.

Line klar til kamp
Anna Thea Madsen og Line Kjærsfeldt er i hver deres semifinale, og her møder specielt Line svær modstand, i form af Carolina Marin. Line har dog spillet tre sæt mod spanieren de to gange de har mødtes.

– Jeg vil give den alt hvad jeg har. Men hun er trods alt dobbelt-verdensmester med mere, så hun er favorit til at vinde og presset er på hende, så vi får at se, fortæller Line.

Anna Thea møder Kirsty Gilmour, hvor Anna Thea er bagud 2-1 i indbyrdes opgør, men danskeren har været godt spillende til EM.

“Vi har en fornumftig chance”
Herredoubler er også med et dansk par i hver semifinale. Kim Astrup og Anders Skaarup har de russiske bjørne i form af Vladimir Ivanov og Ivan Sozonov, som vandt årets All England. Den indbyrdes statistik er 2-2, så det danske par har vist at de kan vinde.

– De har bevist igennem det seneste halvanden års tid at de er et verdensklassepar. De er rigtig gode på de første 3-4 slag i hver duel, og har et uhyggeligt angreb. Så vi skal ind og se om vi kan overtage styringen på nettet, og få dem til at spille opad til os. Vi har en god fornemmelse i kroppen denne uge, og vil meget gerne forsætte den stime i morgen også. Vi forventer ikke at vinde, men vi tror vi har en fornuftig chance hvis vi gør som vi har aftalt, fortæller Kim Astrup.

Mads Kolding og Mads Conrad er i den anden semifinale og her er det Chris Langridge og Marcus Ellis der står mellem danskerne og finalen. Danskerne er foran 2-1 i den indbyrdes statistik, men sidste gang de to par mødtes blev det til en engelsk sejr.

Sara og Christinna i to semifinaler
Damedouble er ikke overraskende med Kamilla Rytter Juhl og Christinna Pedersen i den ene semifinale. De møder Samantha Barning og Iris Tabeling. I den anden semifinale er det Maiken Fruergaard og Sara Thygesen, og de møder også et hollandsk par; Selena Piek og Eefje Muskens.

I mixeddouble er der så tre danske pladser, og med Christinna Pedersen og Joachim Fischer som det par som skal møde Selena Piek og Jacco Arends, ligner det allerede nu en ren dansk finale i mixeddouble.

Den anden semifinale er Sara Thygesen/Niclas Nøhr mod Lena Grebak/Mathias Christiansen. De to unge danske par skal således kæmpe om hvem af dem der skal i finalen. Sara Thygesen er således sammen med Christinna Pedersen repræsenteret i hele to semifinaler.

Semifinalerne spilles fra kl. 11.00

Kampene til EM i badminton

Læs også

Fruergaard efter overlegen EM-kvartfinale: Vi er ikke helt tilfredse endnu

Maiken Fruergaard og Sara Thygesen sejrede suverænt i kvartfinalen ved EM. Efter denne berettede Fruergaard …