Denmark Open: Dem møder danskerne i kvartfinalerne

Loading

Der er kun få minutter til dagens kvartfinaler ved Denmark Open går i gang. Det er stadig småt med tilskuere i Odense Idrætshal, men der forventes at dukke mange op lige inden kampstart 15:30, da første kamp er med dansk deltagelse.

Joachim Fischer Nielsen og Christinna Pedersen får æren af at skyde kvartfinalerne i gang, når de skal møde Shin Baek Cheol og Chae Yoo Jung fra Korea, som overraskende slog verdensetterne Zhang Nan og Zhao Yunlei ud af turneringen i går.

Danskerne er femteseedede og må påtage sig favoritværdigheden mod det koreanske par, der rangerer som nummer 63 i verden. De to par har aldrig mødt hinanden før, men hjemmebanepublikummet kan forhåbentlig være med til at bære den danske mix frem til sejr.

Gentagelse af VM-finalen
Senere i aften skal Christinna i kamp igen, når hun spiller damedouble sammen med Kamilla Rytter Juhl. De to møder de femteseedede kinesere Tian Qing og Zhao Yunlei – det var dem, der slog Christinna og Kamilla i VM-finalen i august måned.

Indbyrdes står den 7-4 til det kinesiske par, men med hallen i ryggen kan vi kun krydse fingre for, at det går danskernes vej i dag.

Storkamp i vente
Den kamp, der måske er dagens højdepunkt for mange af de danske tilskuere, er kamp nummer fire på TV-banen: Viktor Axelsen mod Lin Dan.

Sidst de to mødtes var i finalen ved Japan Open, hvor de spillede et brag af en kamp, der endte med de – set med danske øjne – ærgerlige cifre 21-19 i tredje sæt til Lin Dan.

Vi tør godt at garantere for en fantastisk stemning i hallen, når Viktor går på banen – og hele hallen vil gøre, hvad de kan for at heppe danskeren frem til sejr.

Mere indonesisk til Jan
Jan Ø. Jørgensen skal i sin kvartfinale i dag op mod en indonesisk spiller, han blot har mødt en enkelt gang før. Det er Tommy Sugiarto, nummer 12 i verden, og Jan vandt deres første opgør overbevisende i to sæt ved sidste års Superserie-finaler i Dubai.

Dermed står den på indonesisk modstand to dage i træk for Jan, der var hårdt presset i går, hvor han vandt 21-19 i tredje sæt over Dionysius Hayom Rumbaka. Tommy Sugiarto fik en god skalp med på vejen i går ved at slå den femteseedede inder K. Srikanth i to sæt, så det skal blive spændende at se, om indoneseren kan fortsætte sit gode spil mod Jan i dag.

Tæt herredouble i vente
Mathias Boe og Carsten Mogensen havde en noget nemmere kamp i går end på førstedagen, hvor de faktisk var tæt på at ryge ud. De vandt i to overkommelige sæt mod Angga Pratama og Ricky Karanda Suwardi i går og står i dag over for Chai Bao og Hong Wei fra Kina.

De to par ligger hhv. 4 og 6 på verdensranglisten, og den står 2-2 i indbyrdes opgør. Det bliver derfor svært at udpege en decideret favorit i denne kamp, men vi håber på, at hjemmebanepublikummet kan være med til at give Mathias og Carsten en fordel.

Se programmet for dagens kvartfinaler her.

Læs også

Badminton i verdensklasse i Brøndby Hallen!

I går var vi 12-14 tilskuere, der helt gratis så verdensklasse badminton på tæt hold. …