Denmark Open: Dem møder danskerne i kvartfinalerne

Der er kun få minutter til dagens kvartfinaler ved Denmark Open går i gang. Det er stadig småt med tilskuere i Odense Idrætshal, men der forventes at dukke mange op lige inden kampstart 15:30, da første kamp er med dansk deltagelse.

Joachim Fischer Nielsen og Christinna Pedersen får æren af at skyde kvartfinalerne i gang, når de skal møde Shin Baek Cheol og Chae Yoo Jung fra Korea, som overraskende slog verdensetterne Zhang Nan og Zhao Yunlei ud af turneringen i går.

Danskerne er femteseedede og må påtage sig favoritværdigheden mod det koreanske par, der rangerer som nummer 63 i verden. De to par har aldrig mødt hinanden før, men hjemmebanepublikummet kan forhåbentlig være med til at bære den danske mix frem til sejr.

Gentagelse af VM-finalen
Senere i aften skal Christinna i kamp igen, når hun spiller damedouble sammen med Kamilla Rytter Juhl. De to møder de femteseedede kinesere Tian Qing og Zhao Yunlei – det var dem, der slog Christinna og Kamilla i VM-finalen i august måned.

Indbyrdes står den 7-4 til det kinesiske par, men med hallen i ryggen kan vi kun krydse fingre for, at det går danskernes vej i dag.

Storkamp i vente
Den kamp, der måske er dagens højdepunkt for mange af de danske tilskuere, er kamp nummer fire på TV-banen: Viktor Axelsen mod Lin Dan.

Sidst de to mødtes var i finalen ved Japan Open, hvor de spillede et brag af en kamp, der endte med de – set med danske øjne – ærgerlige cifre 21-19 i tredje sæt til Lin Dan.

Vi tør godt at garantere for en fantastisk stemning i hallen, når Viktor går på banen – og hele hallen vil gøre, hvad de kan for at heppe danskeren frem til sejr.

Mere indonesisk til Jan
Jan Ø. Jørgensen skal i sin kvartfinale i dag op mod en indonesisk spiller, han blot har mødt en enkelt gang før. Det er Tommy Sugiarto, nummer 12 i verden, og Jan vandt deres første opgør overbevisende i to sæt ved sidste års Superserie-finaler i Dubai.

Dermed står den på indonesisk modstand to dage i træk for Jan, der var hårdt presset i går, hvor han vandt 21-19 i tredje sæt over Dionysius Hayom Rumbaka. Tommy Sugiarto fik en god skalp med på vejen i går ved at slå den femteseedede inder K. Srikanth i to sæt, så det skal blive spændende at se, om indoneseren kan fortsætte sit gode spil mod Jan i dag.

Tæt herredouble i vente
Mathias Boe og Carsten Mogensen havde en noget nemmere kamp i går end på førstedagen, hvor de faktisk var tæt på at ryge ud. De vandt i to overkommelige sæt mod Angga Pratama og Ricky Karanda Suwardi i går og står i dag over for Chai Bao og Hong Wei fra Kina.

De to par ligger hhv. 4 og 6 på verdensranglisten, og den står 2-2 i indbyrdes opgør. Det bliver derfor svært at udpege en decideret favorit i denne kamp, men vi håber på, at hjemmebanepublikummet kan være med til at give Mathias og Carsten en fordel.

Se programmet for dagens kvartfinaler her.

Læs også

Nyrenoveret stjernearena venter de danske spillere ved Indonesia Masters

Et hav af danske spillere er med ved denne uges store badmintonturnering Indonesia Masters, som …