Jakob Poulsen.

Jakob Poulsen om Badmintonligaens strukturændring: Det kan blive godt for talentudviklingen

Loading

Badminton Danmarks Hovedbestyrelse offentliggjorde i sidste uge, at de har vedtaget en strukturændring for Badmintonligaen og den underliggende holdturnering. Badmintonligaen vil som følge heraf blandt andet blive reduceret til otte hold fra 2019 og 1. division vil blive udvidet til to puljer á 8 hold. Dette vil BadmintonBladet i de kommende dage sætte fokus på ved at spørge nogle af klubberne om emnet. Den første, der udtaler sig, er fra Solrød.

Jakob Poulsen, der således er seniortræner med ansvar for ligaholdet i Solrød Strand Badmintonklub, ser umiddelbart ændringen som en god ting for talentudviklingen:

– Jeg er rimelig positiv. 10 hold er for meget, hvis ligaen skal være en dynamo for talentudviklingen, som vi gerne vil her i Solrød. Jeg kender dog ikke alle detaljer i strukturen endnu, men jeg tror, at det er planen, at ligaen mere skal følge den måde, det er bygget op på i de andre rækker og måske følge lidt mere kalenderen i forhold til disse. Den har før været tilrettelagt efter, at udlændingene kunne komme hjem, og at de bedste spillere ikke var ude og spille i Asien. Og det fordrede ikke talentudvikling.

Bestyrelsesformand René Toft udtalte til Badminton Danmark, at en af grundene til, at man laver et nyt format, er, at:

– Specielt for Badmintonligaen har Hovedbestyrelsen kunnet konstatere, at det på intet tidspunkt i de 13 år, der er gået, siden ligaen blev etableret, er lykkedes at indfri de oprindelige målsætninger om at skabe et kommercielt stærkt produkt, der har kunnet etablere sig som et fast TV–produkt.

Dette er Poulsen enig i, idet han siger:

– Det var tiltænkt at skulle være kommercielt, men vi var ikke i stand til at sælge produktet. Jeg har egentlig og er måske stadig fortaler for seks kampe. Men anset hvordan man vender og drejer det, har ligaklubberne ikke været gode nok til at skabe interesse i hallen og for tv-seerne.

Liga Cup er lovende, men svær i praksis

Man vil også lave en Liga Cup, der hvis muligt allerede går i gang mellem jul og nytår i 2018. Denne Cup bliver lavet i samarbejde med eksperter fra TV 2 Sport. Om denne udtaler Poulsen:

– Jeg synes, at det er et interessant format, og jeg håber, at det bliver til noget. Det kunne nemlig blandt andet være et format, der kunne gøres interessant for TV. Jeg tror dog, at det bliver svært. Det med at overføre en succes fra Indien til Danmark, hvor der ikke er det samme marked, tror jeg nemlig ikke bliver nemt. For efter hvad jeg har set og hørt om, at spillerne har fået for at spille i den indiske liga, har jeg svært ved at se, at vi kan gøre det attraktivt herhjemme for de gode spillere.

I morgen giver Ikast FS-træner Sune Gavnholt sit besyv med omkring emnet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.