Fra venstre: Per Farbøl (Stenhus Gym) og Jeroen van Dijk (Badminton Europe), borgmester Søren Kjærsgaard og Carsten Damgaard (Holbæk SportsBy)

Stor begejstring i Holbæk, der bliver centrum for europæisk badmintoncenter

Loading

Den kommende Holbæk SportsBy skal fra august 2017 danne ramme om Centre of Excellence, der er den største satsning i det europæiske badmintonforbunds 50-årige historie.

Der var lutter brede smil ved pressekonferencen i Stenhus Gymnasium, da repræsentanter fra Badminton Europe, Holbæk Kommune og Holbæk SportsBy fremlagde planerne for det nye europæiske initiativ. Se video fra pressekonferencen nederst i denne artikel.

– Med etableringen af vores Centre of Excellence går vi målrettet efter at styrke bredden i toppen af europæisk badminton, så spillere fra vores verdensdel kan blive mere konkurrencedygtige i forhold til de asiatiske konkurrenter, siger Brian Agerbak, generalsekretær i Badminton Europe.

Centre of Excellence skal huse ca. 24 europæiske badmintonspillere frem mod 2020. De skal bo ved Stenhus Gymnasium og træne i den nyopførte Stenhushal, indtil Holbæk SportsBy står klar i januar 2019.

– Det primære arbejde med at udvikle badmintontalenter i Europa vil stadig foregå i de enkelte europæiske forbund. Med de verdensklasse faciliteter, som Holbæk tilbyder, kan vi etablere et træningsmiljø på højt niveau for spillere, der i dag ikke har tilstrækkeligt med træningsmuligheder i deres respektive hjemlande til at udnytte deres fulde potentiale, uddyber Brian Agerbak

Også fra det danske badmintonforbunds side er der begejstring over, at elitecentret er placeret i Danmark. Da Badminton Europes hovedkontor ligger i Idrættens Hus i Brøndby er det omend ikke den store overraskelse, at Centre of Excellence kommer til at ligge i Danmark.

– Jeg er selvfølgelig glad for og stolt over, at Badminton Europa har valgt at placere deres Centre of Excellence i Danmark. Det viser mig, at vi har rigtig gode badmintonressourcer i vores land. Badminton Danmark bakker naturligvis op om dette projekt, og jeg glæder mig rigtig meget til at følge med i udviklingen, siger Bo Jensen, direktør i Badminton Danmark.

Holbæk SportsBy bliver svømmestadion, badmintonhal, sundhedscenter og meget mere. Det bliver et 22.000 etagemeter stort byggeri til cirka 375 millioner kroner.

Læs også

Europæisk badmintonforbund får ny dansk kommunikationschef

Badminton Europe har fra efteråret ansat uddannet journalist og tidligere badmintonkommentator på TV3 Sport Rasmus …

3 Kommentarer

  1. Jeres billedetekst er forkert! Længst til venstre er det Per Farbøl rektor på Stenhus

  2. Jonathan Grønbæk Andersen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.