50/50 for danskerne i Hong Kong

Loading

Der var ingen overraskelser, da dagens danskerkampe ved Yonex-Sunrise Hong Kong Open alle blev afgjort til favoritternes fordel i to sæt. Vi havde fire par med i doublerækkerne – to af dem er videre til kvartfinalerne i morgen, og to af dem har spillet deres sidste Super Series-dueller for i år.

Damedoublen med Christinna Pedersen og Kamilla Rytter Juhl var første danskere i kamp. I en kamp, hvor de to piger lige skulle spille sig varme, havde de ingen problemer med at besejre deres indonesiske modstandere Gebby Ristiyani Imawan og Tiara Rosalia Nuraidah i to sæt med 21-14 21-13.

Dermed er Christinna og Kamilla klar til kvartfinalen i morgen, hvor de skal op mod Tian Qing og Zhao Yunlei fra Kina. Det bliver en gentagelse af VM-finalen fra august, og den danske duo får derfor chancen for at tage revanche for det nederlag, de led til de kinesiske verdensmestre i Jakarta.

Endestation for supermix
Danmarks nye supermix med Niclas Nøhr og Sara Thygesen har haft nogle fantastiske uger med gode sejre til følge på den nuværende tur til Asien. Ved China Open sidste uge nåede de kvartfinalen efter sejre over bl.a. nummer 9 på verdensranglisten, Lu Kai og Huang Yaqiong fra Kina.

I dag var de oppe mod et par andre kinesere, Liu Cheng og Bao Yixin, der ligger nummer 3 i verden, og vi må erkende, at det var overmagten, de mødte her. Det kinesiske par førte fra start til slut – kun en enkelt gang i første sæt hentede Niclas og Sara den kinesiske føring men dog uden at komme foran. Med 21-15 21-14 er Liu Cheng og Bao Yixin derfor klar til fredagens kvartfinaler, hvor de skal møde Ko Sung Hyun og Kim Ha Na fra Korea.

Double trouble
Kim Astrup og Anders Skaarup Rasmussen var ikke levnet mange chancer mod verdens for tiden bedste doublepar, Lee Yong Dae og Yoo Yeon Seong fra Korea. Det koreanske par kommer med fire sejre i deres seneste fem Super Series-turneringer i bagagen – efter 22 vundne kampe i træk i Super Series-sammenhæng blev de stoppet i kvartfinalen sidste uge ved China Open.

I dag var der dog ingen slinger i valsen for de stærke koreanere, og på 40 minutter havde de gjort det af med Kim og Anders, der måtte gå fra banen med et nederlag på 9-21 13-21. Dermed skulle fjerde indbyrdes opgør heller ikke blive til dansk sejr, idet Lee og Yoo fører 4-0 samlet nu.

Krudt i Boe og Mogensen
Så var der mere krudt i Mathias Boe og Carsten Mogensen, der netop er gået fra banen i den næstsidste kamp ved Hong Kong Open for i dag. De to danskere var oppe mod Kenta Kazuno og Kazushi Yamada fra Japan; det er et par, de ikke havde mødt før.

Boe og Mogensen levede fint op til favoritværdigheden og spillede sig nogenlunde nemt videre til kvartfinalen i morgen efter sejr på to sæt, 21-11 21-17. I kvartfinalen skal de møde to indonesere, som de plejer at have et rigtig godt tag på. Ricky Karanda Suwardi og Angga Pratama har fire gange før forsøgt at slå den danske herredouble, men ingen af gangene er deres mission lykkedes.

De seneste to opgør mellem de to par var ved Denmark Open og French Open, hvor Boe og Mogensen begge gange vandt i to sæt. Lad det bare ske igen i morgen.

Du kan se alle dagens resultater fra Hong Kong Open her.

Læs også

Sara Thygesen: Sindssyg dejligt at stå øverst på skamlen

Niclas Nøhr og Sara Thygesen hentede en flot turneringssejr ved Orleans Masters. Over for BadmintonBladet …