Viktor Axelsen. Foto @ Djarum Badminton

French Open-lodtrækning: Herresinglerækken er spækket med potentielle mestermøder

Loading

Ofte er det ikke de stærkeste navne, der stiller op ved French Open. Det er dog ikke tilfældet i år, hvor der specielt er en stærk herresinglerække. Dette får danskerne at føle på egen krop.

Danskerne har nemlig fået en svær lodtrækning i herresingle. I første runde møder Viktor Axelsen således den forsvarende Denmark Open mester Tanongsak Saensomboonsuk. Og allerede i kvartfinalen kan han stå over for Chen Long, der efter et skidt år, har meget at bevise. I semifinalen venter højst sandsynligt enten Lee Chong Wei eller Lin Dan, der kan mødes i et tidligt brag af en kamp i turneringen.

I en eventuel finale venter den stærke koreaner Son Wan Ho, som Hans-Kristian Solberg Vittinghus har været så uheldig at trække i første runde. Lidt heldigere har Anders Antonsen været, da der først kan vente alvorlig modstand i anden runde i form af Chen Long.

I herredouble er det efterhånden blevet en fast tradition, at lodtrækningen har formet sig således, at Boe og Mogensen kan støde ind i Colding og Konrad i kvartfinalen. Dette er også tilfældet her, og dermed er det fjerde gang i træk, at det kan ske. De to danske par har overkommelige modstandere inden det mulige kvartfinalebrag. De formstærke japanere Kamura og Sonoda venter synligvis på vinderen af danskeropgøret.

I den anden ende af lodtrækningen finder vi foruden de dygtige indonesere Sukamuljo og Gideon to danske par. David Daugaard Mathias Christiansen har fået en vanskelig lodtrækning, idet de møder verdensmestrene Zhang Nan og Liu Cheng i deres første kamp. Astup og Skaarup får først svær modstand i anden runde, hvor de kan møde et syvendeseedet taiwanesisk par.

Blandede lodtrækninger i de to andre doublekategorier

I damedoublerækken har Julie Finne-Ipsen og Rikke Søby ikke været begunstiget af heldet, da de i første runde støder ind i verdensmestrene Chen Qingchen og Jia Yifan. Christinna Pedersen og Kamilla Rytter Juhl kan at møde seriøs modstand i kvartfinalen, hvor Stoeva-søstrene kan vente. Derefter er Matsutomo og Takahashi på den ikke særligt appetitlige menu i en eventuel semifinale.

I mixeddoublekategorien har Anders Skaarup og Line Kjærsfeldt fået en fin lodtrækning. Først i anden runde venter nemlig muligvis stærke modstandere i form af et ottendeseedet par fra Malaysia. Det nysammensatte par Mathias Christiansen og Christinna Pedersen har fået en lignende lodtrækning, da de også først møder svær modstand i anden runde i skikkelse af et et syvendeseedet koreansk par.

I damesingle stiller hele fire danskere op i kvalifikationen. French Open spilles fra den 24. oktober.

Hele lodtrækningen

Læs også

Badminton i verdensklasse i Brøndby Hallen!

I går var vi 12-14 tilskuere, der helt gratis så verdensklasse badminton på tæt hold. …

4 Kommentarer

  1. Det er så forkert en vurdering som det kan blive angående damedouble lodtrækningen! Seriøs modstander først i kvartfinalen til Kamilla og Christinna skriver I, det passer ikke helt! I første runde møder de et par fra kval gruppe 3 ja, men det er ingen ringere end vinderne af Korea Open Huang og Yu hvor de slog Matsotomo og Takhasi i semifinalen og Chang og Lee i finalen. Huang der har vundet All England med Lu Kai i mix. Når de anden runde venter sandsynligvis Lee og Shin fra Korea der er begyndt at spille sammen. Før det har de jo spillet med hhv. Chang og Jung der nu spiller sammen. I Korea og Kina har man det jo med at blande parrene rundt og det giver trælse lodtrækninger for nogen. Lee og Shin vandt US Open i sommer. Nu skal I jo ikke komme og snakke katastrofe igen hvis det ikke går som vi håber nemlig at den danske DD når langt!

  2. Dejligt Anette du kan hjælpe dem med at sætte sig ind i tingene. Så netop ordet katastrofe IKKE igen bliver brugt mod vores dygtige damedoubler, som er oppe i en kategori der er i vild udvikling med stærke og nye par hele tiden.

  3. Lige præcis der er så mange nye unge på vej og det er et bredt felt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.