U-EM: Stor dansk nedtur

Loading

Søndag spillede Danmark to kampe ved U-EM for hold i Polen. Danmark vandt suverænt sin pulje og skule i kvartfinalen op imod Holland. Dette endte med en sikker sejr til Danmark på 3-0, da Julie Dawall Jakobsen, Anders Antonsen og Mathias Bay-Smidt/Frederik Søgaard Mortensen alle vandt deres kampe overbevisende.

Senere stod det på et semifinaleopgør mod Spanien. Danmark er seedet 1 i turneringen, mens Spanien er seedet som 5/8.
Den første kamp på programmet var i mixeddouble, hvor Alexander Bond/Ditte Søby Hansen stod overfor Miren Josebe Azcue/Alejo Javier Ibeas.

Danskerne fik den bedste start på kampen og kom foran med 9-6. Derefter havde spanierne en imponerende stime på 8 point i træk og lagde sig i spidsen med 14-9. Dette forspring ved lige akkurat stort nok til at sikre dem sættet, da spanierne vandt snævert med 21-19. I 2. sæt var danskerne i et helt andet gear og var et par niveauer bedre end spanierne. Danskerne vandt sikkert med 21-12. I 3. sæt var der spænding. De to par fulgtes ad næsten hele vejen. Danskerne havde 3 matchbolde ved 20-17, men missede dem alle. Dog vandt Bond/Søby de næste to bolde og fik sejren.
Dermed 1-0 til Danmark.

Antonsen svigtede
I herresingle skulle Anders Antonsen prøve at udbygge den danske føring mod Luís Enrique Peñalver. Det blev desværre lidt en fuser, da danskeren tabte i 3 sæt. Dermed 1-1.

I damesingle var Mia Blichfeldt favorit til at vinde over Clara Azurmendi, og det startede også godt. Mia tog 1. sæt med 21-16. I 2. sæt lignede det endnu en sikker sætsejr, da Mia kom foran med 10-4. Derefter gik danskeren dog helt i stå, og lod spanieren komme tilbage i kampen. Sættet gik til spansk side med 21-17. I 3. sæt var danskeren hele tiden et par skridt bagud. Spanieren kom foran med 19-13, og det lignede en afgørelse. Dog kom Mia på flot vis tilbage på 19-19, og så var alt åbent. Spændingen endte lidt brat, da Azurmendi vandt de to efterfølgende dueller og kampen.
Danmark var nede i sækken med 1-2.

Spænding til det sidste
Der var dog ikke meget spænding i herredouble-kampen mellem Joel Eipe/Frederik Søgaard Mortensen og Alejo Javier Ibeas/Javier Suarez, da danskerne vandt iskoldt med 21-12 og 21-6.

Femte og afgørende kamp stod i damedouble mellem Julie Dawall Jakobsen/Ditte Søby Nielsen og Clara Azurmendi/Isabel Fernandez. 1. sæt var utrolig tæt, men danskerne var stærkest, da det galt og vandt med 21-19. I 2. sæt fik danskerne ikke et ben til jorden og tabte med 21-12. 3. sæt blev meget intent og nervepirrende. Det lignede ellers en sikker dansk sejr i 3. sæt, da de danske piger kom foran med 20-15. Men på mirakuløst vis reddede spanierne samtlige danske matchbolde. Danskerne fik en mere ved 21-20. Den udnyttede de heller ikke, og spanierne skulle kun bruge en matchbolde ved 22-21 til at sikre sig kampen, og sparke Danmark ud af turneringen.
Et hjerteskærende nederlag, hvor 6 matchbolde ikke var nok til sejr.

Spanien møder England i finalen, som bliver spillet i dag.

Resultater fra U-EM

/Anders Jensen/Badmintonbladet/

Læs også

Frederikke Nielsen blog: Sommer, sol og landsholdsfjer

Frederikke Nielsen er 15 år og spiller på det danske ungdomslandshold. Hun bor i Allerød …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.