China Open: Flot herresinglefinale lukker ballet i Kina

Viktor Axelsen i kamp.

Loading

Der var dansk deltagelse i tre kategorier ved China Open-finalerne. Desværre blev det ikke til dansk succes, da både Viktor Axelsen, Mathias Boe/Carsten Mogensen og Mathias Christiansen/Christinna Pedersen tabte. Specielt var Viktor Axelsens finale mod Chen Long dog særdeles velspillet

En verdensmester mod en olympisk mester. Det var scenariet, da verdensmesteren, Viktor Axelsen, mødte den forsvarende olympiske mester, Chen Long fra Kina, ved China Open. Til VM i Glasgow fik Chen Long er en ordenlig snitter, da danskeren vandt med 21-9 og 21-10. Denne kamp blev dog noget anderledes.

Chen Long gik meget offensivt til værks, og han gav ikke initiativet til Axelsen i starten af første sæt. Derudover lavede Axelsen nogle fejl, og derfor var danskeren bagud med 11-6 ved opholdet.

Efter opholdet spillede Viktor Axelsen bedre, og begge spillere leverede flotte dueller. Axelsen kom tilbage på 15-17, men derefter lukkede Chen Long sættet med 21-16.

Axelsen kommer bedre med
I andet sæt fik Axelsen en flot start, men Chen Long fulgte godt med indtil 6-6. Danskeren fik derefter en flot stime efter og gik til opholdet foran med 11-7.

Axelsen fortsatte det gode spil efter pausen, hvor han satte tempo og havde præcision på linjerne. Chen Long kom aldrig helt tæt på i andet sæt, som endte med dansk sejr på 21-14.

I tredje sæt fik danskeren en dårlig start, og han kom hurtigt bagud med 4-10, hvor størstedelen af Chen Longs point kom på danske fejl. Der var dog også en del flotte dueller, der røg ud til kineserens fordel. Axelsen fik fire point i træk, men han var stadig bagud ved opholdet.

Begge spillere spillede på et meget højt niveau igennem hele kampen. Chen Long viste sig til sidst at være den bedste. Axelsen kom ikke tæt på efter opholdet, som endte med et dansk nederlag på 21-13 efter en flot finale.

Viktor Axelsen var skuffet efter kampen, men han roste samtidigt Chen Long.

– Jeg taber til en bedre modstander i dag. Jeg laver nogle dumme fejl, men det er selvfølgelig hans fortjeneste. Jeg starter rigtig dårligt ud, så jeg er glad for at komme lidt tilbage i kampen. Så det kan jeg dog tage med, siger Viktor Axelsen til TV 2 SPORT.

Ingen dansk succes i doublekategorierne
I herredoublefinalen krydsede to af de bedste herredoublepar i verden klinger, da Marcus Fernaldi Gideon/Kevin Sanjaya Sukamuljo fra Indonesien og Mathias Boe/Carsten Mogensen fra Danmark var i kamp. Boe/Mogensen havde tabt deres seneste møde, men de førte 4-2 i opgør inden kampen.

Kampen blev dog ikke en stor succesoplevelse for Boe/Mogensen, da indoneserne løb med sejren i to sæt (21-19, 21-11). Det blev en kamp med lidt dramatik, da Mathias Boe udtrykte sin store utilfredshed med Kevin Sanjaya Sukamuljos arrogance i kampen. Boe tog endda fat i indoneseren efter kampen.

Mathias Christiansen/Christinna Pedersen skulle også i aktion. Her stod det nysammensatte par Zheng Siwei/Huang Yaqiong fra Kina klar til at kæmpe mod danskerne. Det danske par har spillet en fremragende turnering, da Christiansen/Pedersen på deres vej til finalen har slået verdensmestrene og det olympiske vindere, Tontowi Ahmad og Liliyana Natsir.

I finalen kunne danskerne dog ikke gøre det store mod kineserne, da Christiansen/Pedersen tabte med 21-15 og 21-11.

I næste uge skal de danske spillere til Hong Kong for at spille den næstsidste Super Series-turnering.

Resultater fra China Open

Læs også

Badminton i verdensklasse i Brøndby Hallen!

I går var vi 12-14 tilskuere, der helt gratis så verdensklasse badminton på tæt hold. …

3 Kommentarer

  1. Go kamp selvom Viktor tabte 💪🇩🇰

  2. Tak for nogle spændende og velspillede kampe til China Open desværre uden danske vinder titler, men op på hesten igen ????. Jeg tror ikke at indonesserne provokerede Matias og Boe men at der var tale om en misforståelse ????

    Dbh
    Flemming

  3. Det var en vild god kamp mellem Viktor og C.Long. 🏸😄

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.