Ratchanok Intanon på vej mod VM-guld i 2013 (screenshot)

VM: Mange om buddet i damesingle

Loading

Det bliver spændende at følge damesinglerne ved VM i år. Top 8 i år er stort set de samme som top 8 sidste år. Eneste ændring er, at Carolina Marín er suset ind som topseedet, og Bae Yeon Ju fra Korea er røget ned til en 10.-seedning.

Der er mange kompetente bud på den kommende kvindelige verdensmester. Mange har det, der skal til for at gå hele vejen, men vi ved af erfaring, at man ikke altid kan holde sig til seedningerne. Således var der sidste år kun én fra top 8, der klarede sig videre fra kvartfinalerne. Vinderen var seedet 9, toeren seedet 1, og bronzevinderne seedet 11 og 16. Så alt kan ske.

De danske chancer
Vi må være realistiske og sige, at en dansk VM-medalje i damesingle ville være en meget stor overraskelse. Line Kjærsfeldt har en måske overkommelig førsterundekamp mod Chloe Magee fra Irland. De to piger ligger side om side på verdensranglisten, og de kender hinanden rimelig godt.

Vinderen af denne kamp løber ind i P. V. Sindhu fra Indien. Hun er seedet 11 og bør realistisk set være endestationen for den af de europæiske piger, der vinder første kamp. Dette skal dog på ingen måde skræmme Line Kjærsfeldt, som bare skal gå ind og give den gas, da presset vil ligge på inderen, og Line har alt at vinde.

Revanche fra sidste års finale?
Carolina Marín går ind til dette års VM som 1’er på verdensranglisten og som regerende verdensmester. Da Spanien ikke er noget stort badmintonland, var der næppe mange, som havde spået dette scenarie, hvis vi havde spurgt dem for et par år siden. Spanieren ser til gengæld stærk ud og tager efter eget udsagn ikke til Indonesien for at forsvare noget men for at vinde noget. Hun går målrettet mod VM-guldmedalje nr. 2 til samlingen.

Marín står til et par spændende kampe undervejs. I tredje runde kan hun løbe ind i 16.-seedede Maria Febe Kusumastuti fra Indonesien, som har taget et spring fra nr. 47 i verden og op til nr. 21 nu. Febe var millimeter fra at gå i semifinalen ved det seneste Indonesia Open, hvor hun tabte 20-22 i tredje sæt til Yui Hashimoto fra Japan. Marín har vundet de to spilleres hidtil eneste opgør.

I kvartfinalen står spanieren til Wang Shixian fra Kina. Hun lå så sent som marts måned nr. 2 på verdensranglisten har siden mistet lidt skarphed og træder ind til VM som 7.-seedet. Den står 2-2 i indbyrdes opgør mellem de to.

Hvis sidste års sølvvinder, Li Xuerui fra Kina, holder sin seedning og når semifinalen, står hun til at møde Marín. Det vil i så fald blive en revanchekamp fra finalen sidste år og fra finalen ved dette års Malaysia Open. Begge disse gange vandt Marín i tre tætte sæt efter at have tabt første, men Li Xuerui fører 3-2 i indbyrdes opgør.

Indiske forhindringer
Inden vi dog får en mulig revanchekamp at se i semifinalen, skal Li Xuerui først over en indisk forhindring i P. V. Sindhu. Godt nok er den høje indiske pige nede med 1-2 i indbyrdes opgør, men med to bronzemedaljer fra VM i 2013 og 2014 er hun absolut en, man skal holde øje med.

Det samme er Indiens helt store stjerne, Saina Nehwal, der efter nogle år med knap så skarp form igen er med helt oppe i toppen. I april røg hun op på førstepladsen på verdensranglisten. Nu ligger hun toer og er 2.-seedet til VM. Saina har tidligere været i to VM-finaler med en guld- og sølvmedalje til følge – men det var vel at mærke som junior. Hun har aldrig vundet medaljer ved ”det rigtige” VM, og det skal der laves om på nu.

Saina Nehwals vej til semifinalen går over Sayaka Takahashi fra Japan (14), Wang Yihan fra Kina (6), og Bae Yeon Ju fra Korea (10). Mod Takahashi og Bae fører Saina indbyrdes – mod Wang Yihan er hun bagud 2-9.

Thailand eller Taiwan?
Ratchanok Intanon fra Thailand vandt U-VM tre gange i træk fra 2009-2011 og ”det rigtige” VM som 18-årig i 2013. I juni vandt hun Indonesia Open, som spilles i Istora Senayan, den samme hal VM skal spilles i nu. Hun er derfor trods hendes blot 20 år nu velrustet til VM, da hun kender vejen til guldet.

Der er et rigtig spændende opgør i vente, hvis Ratchanok og Tai Tzu Ying fra Taiwan begge kan holde deres seedninger som hhv. 4 og 5. I så fald mødes de i kvartfinalen. De to piger har mødt hinanden 10 gange, og begge har fem sejre i bagagen. Det bliver derfor et potentielt meget lige opgør, hvis de to mødes igen. Vinderen af denne kamp møder formentlig Saina Nehwal i semifinalen.

Favoritter
Hvor mange måske vil pege på Chen Long som den største favorit i herresingle, er det ikke lige så nemt at pege på en enkelt storfavorit i damesingle. Selvfølgelig er der mange faktorer, der spiller ind – herunder det berømte spørgsmål ”hvem er bedst på dagen?”

Carolina Marín, Saina Nehwal, Li Xuerui, Tai Tzu Ying, Ratchanok Intanon, Wang Yihan… De er allesammen mulige bud på en vinder, når VM-finalerne er blevet spillet den 16. august.

Lodtrækningen til damesingle ved VM findes her

Læs også

Axelsen mod legenden – Verdensmestrene bliver kronet idag

I dag er dagen hvor vi finder ud af om 20 års ventetid på at …