Foto: @BamintonBladet

EM optakt: Fire titler skal forsvares

Loading

Damesingle

I damesingle er den førsteseedede forsvarende mester, Carolina Marin, en klar favorit til at tage titlen. Hvis de øvrige seedede spillere ønsker at spille om mere end sølv, så skal de finde deres aller bedste spil frem og samtidig håbe på, at den spanske OL-mester får svært ved at holde fokus i Kolding.

Sidste gang, en af de øvrige seedede spillere vandt over Carolina Marin, var i 2014, da skotske Kirsty Gilmour slog hende i to sæt i finalen ved Spanish Open. For de bedste spillere i samme halvdel som den regerende mester bliver det derfor meget svært at sikre sig en billet til finaledagen.

Sidste års sølvvinder, Kirsty Gilmour, og sidste års bronzeinder, Line Kjærsfeldt, er begge havnet i den “heldige” halvdel, hvor de tidligst kan møde Carolina Marin i finalen. Kirsty Gilmour har dog været ude i over et halvt år på grund af en operation i knæet, og hendes nuværende niveau er derfor svært at vurdere. Line Kjærsfeldt har tidligere vist flotte tendenser mod den spanske favorit, som hun har tvunget ud i tre sæt ved to lejligheder inden for det seneste år.

Kampen om de øvrige medaljer er – i modsætning til kampen om guldet – enormt åben. Mange dygtige spillere deltager, og de har slået hinanden på kryds og tværs. En evig outsider er tredjeseedede Linda Zetchiri fra Bulgarian. 29-årige Linda Zetchiri har en stor rutine og en meget tålmodig spillestil, der især kan drille de mindre rutinerede spillere.

Se lodtrækningen i damesingle til EM 2017

Læs også

Badminton i verdensklasse i Brøndby Hallen!

I går var vi 12-14 tilskuere, der helt gratis så verdensklasse badminton på tæt hold. …

En kommentar

  1. Jeps Fischer/Pedersen kan lave hattrick, men Christinna kan faktisk lave et double hattrick! Det har ingen før gjort skriver Badminton Europe. (det er nu for 4. gang i træk damedoublen kan vinde) Så 7 gange EM guld kan Christinna nå op på og det er dansk rekord. Det samme kan Kamilla Rytter Juhl, der i forvejen har rekorden med 6 mesterskaber. I øvrigt i træk i enten mix eller damedouble siden 2006! Ret vildt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.